Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Τζούφη: Οι ξενοφοβικές δηλώσεις της ΔΑΚΕ (ΕΛΜΕ Λέσβου) δεν θα σταματήσουν την ενσωμάτωση των προσφυγόπουλων

«Ο σάλος που έχει ξεσηκώσει η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» έγινε προκειμένου να μην προχωρήσουν και να μην επεκταθούν οι τάξεις υποδοχής και εκπαίδευσης των προσφύγων», δήλωσε Στο Κόκκινο η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη και στον Κώστα Αλατζά εξήγησε ότι μέσω αυτών των ξενοφοβικών αντανακλαστικών επιχειρείται να ανασταλούν οι προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας για ενσωμάτωση των παιδιών των προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου, σύμφωνα με την οποία θεωρείται δόκιμος ο όρος «λαθρομετανάστης», η κ. Τζούφη - μεταξύ άλλων - τόνισε ότι «αυτές οι αντιλήψεις που εκφράζουν τα μέλη της ΔΑΚΕ, τα οποία πλειοψηφούν στην ΕΛΜΕ Λέσβου, δεν συνάδουν ούτε στον ρόλο ούτε στο λειτούργημα τους». «Πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση, καθώς τέτοιοι όροι δεν χωρούν στην εκπαιδευτική κοινότητα», πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε: «οι απόψεις των μελών της ΔΑΚΕ δεν εκπροσωπούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ακόμη και ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι μέλος της ΔΑΚΕ διαφωνεί με τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης».

Η κα Τζούφη αναφέρθηκε επίσης στη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τους εκπαιδευτικούς που θα στελεχώσουν τις δομές εκπαίδευσης των προσφύγων, λέγοντας ότι διαπιστώθηκε συναντίληψη για το πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση των προσφύγων.

Η κα Τζούφη αναφερόμενη στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τα εξεταζόμενα μαθήματα στις τάξεις του Λυκείου, είπε ότι είναι κοινός τόπος ότι το λύκειο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε διαρκές εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές. Η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων αποτελούσε πάγιο αίτημα της μαθητικής κοινότητας, προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν καλύτερα τη γνώση για τα μαθήματα που θα εξετάζονται και παράλληλα να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνιο για να μπορούν να τον χρησιμοποιούν πιο παραγωγικά.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις