Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Άριστα 10» στον ρατσισμό

ΕΛΜΕ Λέσβου προς εκπαιδευτικούς: Ορθή η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» - Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση το υπ. Παιδείας

Μία πικρή ιστορία στη Λέσβο. Το νησί που δέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στους διωγμούς του 1914 και του 1922, με μακρά παράδοση στον πολιτισμό και την παιδεία. Με μια απόφαση που αντανακλά τη ρητορική των ακροδεξιών πολιτικών κύκλων, η συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που πλειοψηφεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου, προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν τον όρο «λαθρομετανάστης» στα σχολεία.

Πρόκειται για εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, βάσει της οποίας κρίνεται απολύτως ορθή η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης».

 

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη ΑΥΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις