Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Άριστα 10» στον ρατσισμό

ΕΛΜΕ Λέσβου προς εκπαιδευτικούς: Ορθή η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» - Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση το υπ. Παιδείας

Μία πικρή ιστορία στη Λέσβο. Το νησί που δέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στους διωγμούς του 1914 και του 1922, με μακρά παράδοση στον πολιτισμό και την παιδεία. Με μια απόφαση που αντανακλά τη ρητορική των ακροδεξιών πολιτικών κύκλων, η συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που πλειοψηφεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου, προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν τον όρο «λαθρομετανάστης» στα σχολεία.

Πρόκειται για εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, βάσει της οποίας κρίνεται απολύτως ορθή η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης».

 

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη ΑΥΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο