Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ / Καθημερινές αποκαλύψεις για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ / Καθημερινές αποκαλύψεις για τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

Κάλεσμα σε φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΤΕΙ Σερρών που τυχόν έπεσαν θύματα του καθηγητή που συνελήφθη με την κατηγορία της δωροληψίας να καταθέσουν επωνύμως στις αρχές για όσα τους συνέβησαν απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Χασάπης, ενώ εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί το γιατί οι προηγούμενες διοικήσεις του ΑΤΕΙ δεν έκαναν τίποτε επί χρόνια για να σταματήσουν τη δράση του, αν και τη γνώριζε εδώ και χρόνια όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Ο κ. Χασάπης διαβεβαίωσε τους πτυχιούχους του Ιδρύματος που θα αποκαλύψουν την έκνομη δράση του καθηγητή και των δύο συνεργών του πως «θα φροντίσουμε να διασφαλίσουμε την εγκυρότητα των πτυχίων τους με νόμιμο τρόπο», ενώ ανακοίνωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση της συγκλήτου θα εισηγηθεί να μην ανατεθούν μαθήματα στον συγκεκριμένο καθηγητή.

Τίθεται σε αργία από το ΥΠΕΘ

«Θα πάμε με τον νομικό στον εισαγγελέα, να δούμε εάν μπορεί να μας κοινοποιήσει μέρος της δικογραφίας, έτσι ώστε στην αυριανή σύγκλητο να δρομολογήσουμε τα πειθαρχικά μέτρα. Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να μπει στο αμφιθέατρο να διδάξει έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση» υποστήριξε.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας ότι ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Σερρών για να τεθεί ο κατηγορούμενος καθηγητής το γρηγορότερο δυνατόν σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του. Όπως διευκρινίζεται, θα πρέπει αρχικά να ασκηθεί η πειθαρχική δίωξη του καθηγητή και ακολούθως ο υπουργός θα κινήσει τη διαδικασία ώστε να τεθεί σε αποχή από την άσκηση των καθηκόντων του.

Γνώριζαν όλοι, αλλά...

Στο μεταξύ οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δωροληψίας παραμένουν υπό κράτηση και θα απολογηθούν αύριο στον ανακριτή μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν προχθές για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Στις Σέρρες ακούγονται πολλά αναφορικά με την περίεργη "ασυλία" της οποίας έχαιρε ο συγκεκριμένος καθηγητής από τις προηγούμενες διοικήσεις του ΑΤΕΙ.

Ένα από αυτά που κουβεντιάζονται έντονα είναι ότι, όταν το 2012 ένας φοιτητής τον κατήγγειλε ανώνυμα για «φακελάκι», είχε «ισχυρές πλάτες» από μεγαλόσχημο υπουργό της τότε κυβέρνησης και γι' αυτό «δεν άνοιξε ρουθούνι» και τη γλίτωσε με μια έγγραφη επίπληξη. Επί χρόνια μεταξύ των φοιτητών κυκλοφορούσε επίσης η πληροφορία ότι πρώην πρόεδρος του ΑΤΕΙ Σερρών ήταν κουμπάρος του καθηγητή, καθώς και η φήμη ότι συγγενικό του πρόσωπο είναι ανώτατος δικαστικός λειτουργός.

Αναφορικά με τα ποσά που έπρεπε να καταβάλουν οι φοιτητές, πληροφορίες φέρουν την «ταρίφα» στα 250 ευρώ το μάθημα, τα οποία έδιναν στο ζευγάρι που διατηρούσε το υποτυπώδες φροντιστήριο και συνελήφθησαν ως συνεργοί του. Μάλιστα όλα φαίνεται να γίνονταν νομότυπα, αφού έπαιρναν και απόδειξη για τα δήθεν φροντιστηριακά μαθήματα. Στη συνέχεια οι δύο συνεργοί του έδιναν τα στοιχεία του φοιτητή στον καθηγητή και εκείνος στη συνέχεια αξιολογούσε επιτυχώς τα γραπτά τους.

Από τον Οκτώβριο του 2012

Πάντως τον Οκτώβριο του 2012 στην ιστοσελίδα «edosafakelaki.ogr” υπάρχει η εξής ανάρτηση από φοιτητή του ΑΤΕΙ Σερρών:

«Η γνωστή ιστορία του καθηγητή που σίγουρα γνωρίζει η Ελλάδα. Είναι ένας καθηγητής στο ΤΕΙ Σερρών, που θέλει από τους φοιτητές να του κάνουν ένα μικρό 'χρηματικό' δωράκι (το 1/4 του μισθού του υποθέτω). Είμαι φοιτητής επί 9 χρόνια... Γιατί??? Στο 4ο έτος κατάφερα να περάσω όλα τα μαθήματα εκτός από ένα!!! Έλεγα μέσα μου 'Ένα μάθημα μου έμεινε!! Θα το διαβάσω ένα εξάμηνο και θα το περάσω'.

Σε κάθε εξεταστική έδινα το μάθημά μου, αλλά... με έκοβε. Γιατί? Επειδή δεν του έδωσα το φακελάκι του. Προσπάθησα μήπως... μήπως και καταφέρω να το βγάλω, αλλά... μάταιη η προσπάθεια. Ζήτησα αναβαθμολόγηση του γραπτού μου, αλλά μου είπε με ένα πολύ κρύο ύφος... ό,τι και να κάνεις... θα κοπείς. Μετά από 5 χρόνια, έχοντας δώσει για πολλοστή φορά, πέρασα με φακελάκι των 1.200 ευρώ! Δυστυχώς φέτος δεν θα βάλουμε πετρέλαιο...».

Στα πολλά σχόλια που υπήρχαν κάτω από τη συγκεκριμένη καταγγελία περιγράφονται σχεδόν όλα για όσα κατηγορείται σήμερα ο καθηγητής (σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών, άμισθη εργασία φοιτητών του σε λογιστικό γραφείο κ.ά.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL