Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Γαβρόγλου: Στήριξη των φοιτητών με 200 εκατ. ευρώ

Στα 47 εκατ. ευρώ φέτος το κονδύλι για το στεγαστικό επίδομα * Αύξηση κατά 45% έπειτα από οκτώ χρόνια του προϋπολογισμού των πανεπιστημίων * «Πρώτη μας προτεραιότητα, να κανονικοποιήσουμε τη ζωή στα πανεπιστήμια και στις εστίες» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας

Τα 47 εκατ. ευρώ φτάνει φέτος το κονδύλι για το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών, όπως επισήμανε ο Κώστας Γαβρόγλου. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου για την κατάσταση των φοιτητικών εστιών, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί συνολικά για τη φοιτητική μέριμνα θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ. Ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παρατήρησε ότι για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ χρόνια αυξήθηκε ο προϋπολογισμός των πανεπιστημίων κατά 45%.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να κανονικοποιήσουμε τη ζωή στα πανεπιστήμια και στις εστίες» τόνισε ο Κ. Γαβρόγλου, αναλύοντας ότι η στρατηγική του υπουργείου κινείται σε δύο κατευθύνσεις, από τη μία τις παρεμβάσεις άμεσου χαρακτήρα κι από την άλλη τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη σύνοδο των πρυτάνεων και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Ο Κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι η σχετική ομάδα εργασίας είναι έτοιμη να καταθέσει ένα σχέδιο το οποίο θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από τα πανεπιστήμια, ενώ θα χρειαστούν και νομοθετικές παρεμβάσεις.

Διαφάνεια στα οικονομικά

Ο Κ. Γαβρόγλου υπενθύμισε τη χαοτική κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση «με αδιαφανή οικονομικά, με πράγματα που κατέρρεαν, με κτήρια που δεν είχαν καν οικοδομικές άδειες και χρησιμοποιούνταν», συμπληρώνοντας ότι, «ενώ έχουμε τα χρήματα, δεν μπορούμε να παρέμβουμε, επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν οικοδομικές άδειες». Ο Κ. Γαβρόγλου έδωσε έμφαση και στις παρεμβάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση σχετικά με τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών των εστιών με τις δημόσιες προκηρύξεις για τις προμήθειες ή τον πειθαρχικό έλεγχο πρύτανη που φαινόταν να έχει εμπλοκή σε ζητήματα που αφορούν προμήθειες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο