Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην ώρα του χτυπάει το κουδούνι στη Γαύδο

Στη Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της χώρας, το κουδούνι του μονοθέσιου σχολείου θα χτυπήσει με μόνο δύο ημέρες καθυστέρηση. Αυτό συνέβη διότι οι πινάκες με την τοποθέτηση των αναπληρωτών δασκάλων βγήκαν...

Στη Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της χώρας, το κουδούνι του μονοθέσιου σχολείου θα χτυπήσει με μόνο δύο ημέρες καθυστέρηση. Αυτό συνέβη διότι οι πινάκες με την τοποθέτηση των αναπληρωτών δασκάλων βγήκαν χθες το βράδυ και τα δρομολόγια από την Παλαιόχωρα Χανίων στη Γαύδο πραγματοποιούνται μόνο τέσσερις φορές την εβδομάδα. Την Πέμπτη, λοιπόν, η αναπληρώτρια δασκάλα θα βρίσκεται στη θέση της να διδάξει τα τρία παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, στις τάξεις Γ' και Δ' Δημοτικού.

“Είναι η πρώτη φορά που αναπληρωτής εκπαιδευτικός έρχεται τόσο σύντομα στο νησί μας” δηλώνει στην “Α” η δήμαρχος Γκέλυ Καλλίνικου. “Πάντοτε είχαμε ένα άγχος για το πότε θα καταφτάσει αναπληρωτής στο σχολείο, κυρίως οι γονείς. Φέτος, προσωπικά δεν είχα καμία ανησυχία, διότι γνωρίζαμε ότι θα γίνει ένα μεγάλο κύμα προσλήψεων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οπότε σήμερα είμαστε χαρούμενοι γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο” τονίζει η δήμαρχος του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί δεν ζητούσαν απόσπαση στο νησί, οι αναπληρωτές τοποθετούνταν στο σχολείο τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα το μάθημα να αργεί πολύ να αρχίσει για τα παιδιά του νησιού.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΪΝΑΝΙΔΗ

 

ΜΟΤΟ

“Είναι η πρώτη φορά που αναπληρωτής εκπαιδευτικός έρχεται τόσο σύντομα στο νησί μας” δηλώνει στην “Α” η δήμαρχος Γκέλυ Καλλίνικου

Δείτε όλα τα σχόλια