Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρώτο κουδούνι και για τα προσφυγόπουλα

Όπως δήλωσε ο γγ του υπουργείου Παιδείας Γ.Αγγελόπουλος, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται σταδιακά τα προσφυγόπουλα σε όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους σε Τάξεις Υποδοχής και ΔΥΕΠ

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα και για τα προσφυγόπουλα που για τρίτη συνεχή χρονιά θα φοιτήσουν στο δημόσιο σχολείο. Την περσινή σχολική χρονιά περισσότεροι από 8.000 μαθητές πρόσφυγες εγράφησαν σε Τάξεις Υποδοχής της πρωινής ζώνης, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και σε Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης των Προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ) στην απογευματινή ζώνη.

Όπως δήλωσε ο γγ του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος, μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται σταδιακά τα προσφυγόπουλα σε όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους σε Τάξεις Υποδοχής και ΔΥΕΠ.

Στόχος του ΥΠΠΕΘ για τη φετινή σχολική χρονιά είναι ακόμα περισσότερα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στο δημόσιο σχολείο.

Ο Γ.Αγγελόπουλος επισκέφτηκε το πρωί την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα και παρακολούθησε τη διαδικασία επιβίβασης των προσφυγόπουλων στα λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για τη μετάβασή τους στα σχολεία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο