Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.2°C14.7°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C12.9°C
0 BF 71%
Πρώτο κουδούνι με αριθμό - ρεκόρ αναπληρωτών και τα βιβλία στη θέση τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρώτο κουδούνι με αριθμό - ρεκόρ αναπληρωτών και τα βιβλία στη θέση τους

Με το μήνυμα ότι επανέρχεται η κανονικότητα στην εκπαίδευση και ότι υλοποιείται στο ακέραιο η υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξουν όλα τα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς χτυπά σήμερα το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές όλης της χώρας. Ειδικά φέτος, η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με τον μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς ήδη από την πρώτη φάση των προσλήψεων τοποθετήθηκαν 19.480 αναπληρωτές στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

“Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει”, δήλωσε σε συνέντευξή του (News 247) ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, προσθέτοντας πως εκτός από τους αναπληρωτές και τα βιβλία, όλα είναι έτοιμα και για τα σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών, όπου τα τελευταία χρόνια εντοπίζονταν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τοποθετήθηκαν συνολικά 12.392 αναπληρωτές, 3.988 στη Δευτεροβάθμια και 3.100 Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στην Ειδική Εκπαίδευση. Παράλληλα, για τρίτη συνεχή χρονιά δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής. “Από τους 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσλήφθηκαν οι μισοί πηγαίνουν στην ειδική εκπαίδευση” επισήμανε ο υπουργός Παιδείας, καθώς οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή αναμένεται να ξεπεράσουν συνολικά φέτος τις 11.000.

Μόνιμοι διορισμοί

Πέρα από τις 4.500 μόνιμες προσλήψεις από την επόμενη σχολική χρονιά στην ειδική εκπαίδευση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο Κώστας Γαβρόγλου επανέλαβε τη δέσμευσή του για μόνιμους διορισμούς την επόμενη τριετία στη δημόσια εκπαίδευση. Προανήγγειλε μάλιστα τη δημοσιοποίηση του νέου συστήματος διορισμών το επόμενο διάστημα, στο οποίο, όπως είπε, θα προσμετράται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Οι ανακοινώσεις, πάντως, για τον ακριβή αριθμό των προσλήψεων και του συστήματος διορισμών αναμένονται τον Οκτώβριο. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να δώσει λύση στον γόρδιο δεσμό σχετικά με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008, οι οποίοι παρέμεναν σε εκκρεμότητα τουλάχιστον μια δεκαετία. Η υπόθεση αφορά περίπου 500 εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων δικαίωμα διορισμού θελεμελίωσαν οι 350. Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, τα νομικά προβλήματα που είχαν προκύψει λύνονται σταδιακά, προαναγγέλλοντας την άμεση πρόσληψη όσων θεμελίωσαν δικαίωμα διορισμού.

Διαβάστε ακόμη

«Πρώτο κουδούνι» με νέα σχολεία, περισσότερους δάσκαλους και βιβλία όλα στη θέση τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL