Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C24.6°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.9°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C23.3°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C24.1°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
3 BF 31%
«Πρώτο κουδούνι» με νέα σχολεία, περισσότερους δάσκαλους και βιβλία όλα στη θέση τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Πρώτο κουδούνι» με νέα σχολεία, περισσότερους δάσκαλους και βιβλία όλα στη θέση τους

Η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480.

12 νέα κτίρια για πάνω από 1.500 μαθητές

Σε νέα κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας για πάνω από 1.500 μαθητές σε όλη τη χώρα. Η ΚΤΥΠ ΑΕ υλοποιεί παράλληλα έργα αναβάθμισης και συντήρησης σε δεκάδες υφιστάμενες σχολικές μονάδες διαφόρων Δήμων. Μέσα στο πρώτο εννεάμηνο του 2018, ολοκλήρωσε έργα συνολικής αξίας περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, που αφορούν σε 12 νέες σχολικές μονάδες και θα καλύψουν τις ανάγκες άνω των 1.500 μαθητών, οι οποίοι μέχρι τώρα έκαναν μάθημα σε ακατάλληλες ή και ενοικιαζόμενες αίθουσες. Δείτε εδώ αναλυτικά τα νέα σχολεία

Προσλήφθηκαν 19.480 εκπαιδευτικοί

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

«Είμαστε πανέτοιμοι, για πρώτη φορά φέτος τοποθετήθηκαν τόσοι πολλοί αναπληρωτές στην ώρα τους» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Νομίζουμε ότι επιτέλους μπαίνουμε σε μία κανονικότητα τόνισε χαρακτηριστικά για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διαβεβαιώνοντας ότι σχεδόν το σύνολο των κενών έχει καλυφθεί, ενώ τα βιβλία είναι ήδη στη θέση τους.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, θα παραστεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το πρωί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων (Σητείας 4 & Καζαντζάκη) Στις 10:15 θα επισκεφθεί το 5ο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων (Κρυονερίου 2-4).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης θα παραστεί στις 9:00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στη Ραφήνα.

Η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, θα μεταβεί στο συγκρότημα σχολείων της Ακαδημίας, καθώς και στο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας, στα Ιωάννινα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, θα επισκεφθεί στις 7:45 την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα (Αγίου Πολυκάρπου 87), στις 9:00 θα παραστεί στον αγιασμό στο 72ο Δημοτικό Σχολείο στο Θησείο (Ακταίου 2) και στις 11:00 στο 1ο ΕΠΑΛ Περιστερίου (Λευκωσίας 50).

Μερικά χρηστικά...

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, με την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου καθώς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου όπως αναφέρονται στο άρθρο 10 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α). 

Κατά την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους για τους μαθητές, στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός ενώ δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και αποχωρούν.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου παιδείας, οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου. Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

Καλή σχολική χρονιά!

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL