Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Συνάντηση Γαβρόγλου με τους πρυτάνεις των ΤΕΙ / Προχωρούν οι συνέργειες με τα ΑΕΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Γαβρόγλου με τους πρυτάνεις των ΤΕΙ / Προχωρούν οι συνέργειες με τα ΑΕΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΥΣΑ ΒΑΪΝΑΝΙΔΗ

Την ικανοποίησή τους για την πρόοδο των συζητήσεων και των εργασιών αναφορικά με τις συνέργειες ΑΕΙ - ΤΕΙ εξέφρασαν κατά τη χθεσινή έκτακτη σύνοδο οι πρυτάνεις των ΤΕΙ, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και του γ.γ. Γιώργου Αγγελόπουλου. Με φόντο τις διαβουλεύσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, τα μηνύματα ήταν θετικά για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης που ως φαίνεται παίρνει σιγά - σιγά σάρκα και οστά, ενώ οι πρυτάνεις χαιρέτισαν τη στρατηγική επιλογή του υπουργείου να συγκροτήσει για τον σκοπό αυτό επιτροπές ανά Περιφέρεια. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η εμφανής επιδίωξη της συνόδου να διαβεβαιώσει για την απόλυτη στήριξή της στο εγχείρημα αποτέλεσε και μια απάντηση στις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από τους πρυτάνεις των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς για τις επικείμενες συνέργειες στην περιοχή.

Διάλογος για τις συνέργειες

Μετά τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τον δρόμο της Βουλής παίρνει εντός της επόμενης εβδομάδας το νομοσχέδιο για τις συνέργειες του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου. Την ίδια ώρα σε διαβούλευση έχει τεθεί η πρόταση για την ενοποίηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς (πρώην ΤΕΙ Λαμίας), η πρόταση του ΕΚΠΑ για την περιοχή Εύβοιας - Βοιωτίας (ΤΕΙ Χαλκίδας) αλλά και η πρόταση για την ένταξη του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως ανακοινώθηκε, το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης επί των προτάσεων των επιτροπών.

Σε ό,τι αφορά τις συνέργειες μεταξύ άλλων ιδρυμάτων της Περιφέρειας, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Σε πρώιμο στάδιο είναι οι διαβουλεύσεις για ενδεχόμενες συνεργασίες στην Κρήτη, με τον υπουργό Παιδείας να σχεδιάζει σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, την επίσκεψή του στο νησί.

Στα 91,3 εκατ. η συνολική επιχορήγηση

Στο πλαίσιο της αύξησης των δαπανών, την έκτακτη επιχορήγηση 6 εκατ. ευρώ στα ΤΕΙ ανακοίνωσε στη σύνοδο πρυτάνεων των ΤΕΙ ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη τα πανεπιστήμια της χώρας ενισχύθηκαν κατά 19 εκατ. ευρώ, με τη συνολική επιχορήγηση να ανέρχεται στα 91,3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL