Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξάνθη: Ο Μουφτής, τα πενηντάευρα και οι πιέσεις για παραίτηση

Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης μετά την αποκάλυψη ότι ο μουφτής Ξάνθης εισέπραττε 50 ευρώ για να χορηγεί βεβαιώσεις στους μουσουλμάνους που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις προκειμένου να κάνουν χρήση της ποσόστωσης-Eurokinissi

Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης μετά την αποκάλυψη ότι ο μουφτής Ξάνθης εισέπραττε 50 ευρώ για να χορηγεί βεβαιώσεις για το θρήσκευμα στους μουσουλμάνους μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις προκειμένου να κάνουν χρήση της ποσόστωσης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος. Την ίδια ώρα η Μουφτεία αρνούνταν τη χορήγηση βεβαιώσεων στα παιδιά των οικογενειών που δεν είχαν κάνει θρησκευτικό γάμο. Χρειάστηκε η παρέμβαση της εισαγγελίας της Ξάνθης για να λυθεί το πρόβλημα καθώς η δημοτική αρχή -επικαλούμενη τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων- αρνούνταν τη χορήγηση βεβαιώσεων σχετικά με το θρήσκευμα και παρέπεμπε τους γονείς στη Μουφτεία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Α”, η αυθαίρετη αυτή απόφαση του μουφτή Ξάνθης δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Μετά από σωρεία καταγγελιών εις βάρος του, το υπουργείο είχε ζητήσει από καιρό την παραίτησή του. Παρ' όλα αυτά αρνήθηκε και αρνείται μέχρι σήμερα να την υποβάλει παρά και τη νέα αποκάλυψη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο μουφτής Ξάνθης τάσσεται ενάντια στη μεταρρύθμιση που έχει ως στόχο την αναβάθμιση των Μουφτειών. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για την προαιρετική εφαρμογή της Σαρία προβλέπει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα προβλέπει τον εκσυγχρονισμό αλλά και τον επανακαθορισμό της σχέσης της Πολιτείας με τις Μουφτείες - νόμος ο οποίος ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής εκτός από τη Χρυσή Αυγή. Επί της ουσίας θα προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Μουφτειών, μακριά από αυθαιρεσίες, με οικονομική διαφάνεια, λογοδοσία και ασφάλεια δικαίου για όσους ακολουθούν τη Σαρία. Ως φαίνεται, η εφαρμογή της ρύθμισης δεν βρίσκει σύμφωνο τον μουφτή της Ξάνθης, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν επιθυμούσε ούτε καν την εισαγωγή... ηλεκτρονικών υπολογιστών στις Μουφτείες. Πάντως το σχετικό Π.Δ. αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το επόμενο διάστημα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια