Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
15ο Λύκειο Αθήνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

15ο Λύκειο Αθήνας

Πεβερέτου Αφροδίτη, διευθύντρια 15ου Λυκείου Αθήνας

Στις 26 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθούν στο 15ο Λύκειο Αθήνας (Κυψέλης 46 και Παξών) τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης, που επιμελείται ο Κώστας Πράπογλου και θα διαρκέσει σχεδόν έναν μήνα, μέχρι τις 24 Ιουλίου 2018. Η έκθεση, στην οποία θα συμμετάσχουν 21 αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες, προβάλλει την ιστορία και την αλλαγή της λειτουργίας του κτηρίου μέσα στα χρόνια της ύπαρξης του. Ιταλική σχολή, γερμανικό νοσοκομείο στην Κατοχή, νοσοκομείο της Πολεμικής Αεροπορίας και τα τελευταία 40 χρόνια δημόσιο σχολείο. Οι άνθρωποι που το επισκέφτηκαν, μαθήτευσαν, νοσηλεύτηκαν, δούλεψαν σ’ αυτό έγραψαν την ιστορία της περιοχής. Το κτήριο ζωντανεύει κάνοντας αναφορές στους ανθρώπους που πέρασαν από αυτό και ανακαλώντας μνήμες.

Η γνώση της τοπικής Ιστορίας είναι σημαντική για τους κατοίκους της περιοχής. Μέσα από το σχολείο, λοιπόν, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές αλλά και στο ευρύ κοινό να γνωρίσουν στοιχεία της πολιτικής και της καθημερινότητας που αλλάζουν τις ζωές μας και τον ρου της Ιστορίας και όλα αυτά μέσα από το πλέγμα της σύγχρονης τέχνης.

Ταυτόχρονα, το σχολείο ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία, γίνεται εξωστρεφές. Η εκπαίδευση γίνεται βιωματική. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της έκθεσης, πολλοί μαθητές συμμετείχαν εθελοντικά στις εργασίες, άλλοι πάλι έγιναν εθελοντές για την παρουσίαση της αφού η έκθεση ξεκινήσει. Όλοι βίωσαν το στήσιμο μιας έκθεσης σύγχρονης τέχνης. Τα οφέλη για την εκπαιδευτική κοινότητα είναι σημαντικά.

Έχουμε ελπίδες πως μετά την έκθεση θα αναγνωριστεί η αξία του κτηρίου όχι μόνο από τον κόσμο αλλά και από τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Πολιτισμού και τον δήμο για να γίνει η ανακαίνιση που του αρμόζει ως διατηρητέο ιστορικό κτήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL