Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πανελλαδικές: Τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τα ΕΠΑΛ

Eurokinissi

Οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων άνοιξαν σήμερα τον «χορό» των πανελλαδικών με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας και των Νεων Ελληνικών.

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σε κείμενο του καθηγητή Πανεπιστημίου Yuval Noah Harari. Τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε θεός» και είναι ο επίλογος του βιβλίου «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου».

Για το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, εξετάστηκαν σε ένα κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη σχετικά με τα απορρίμματα, απόσπασμα από το βιβλίο «Υπεραστικά», του 2014.

Τα θέματα σε Νέα Ελληνικά (ημερήσια)

Τα θέματα στην Ελληνική Γλώσσα (Νέα Ελληνική Γλώσσα) (εσπερινά)

Ευχές από τον πολιτικό κόσμο

«Η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου» έγραψε στο twitter ο Αλ. Τσίπρας και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Ευχές στους υποψηφίους έστειλε και ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου: «Οι ευχές μου για καλή επιτυχία θα ήθελα να συνοδεύουν τις προσδοκίες που ο κάθε υποψήφιος έχει από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Κυρίως, όμως, εύχομαι να επιτύχετε σε όσα θα ξεδιπλωθούν στις ζωές σας» ανέφερε.

Ο υπουργός συνέστησε ηρεμία στους υποψηφίους για να «διεκδικήσουν το αύριο και να ανοίξουν τα φτερά τους» και τους καθησύχασε ότι έχει διασφαλιστεί πλήρως το αδιάβλητο των εξετάσεων.

«Καλή επιτυχία και δύναμη» ευχήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Η σκέψη μου σήμερα είναι σε όλα τα παιδιά που δίνουν τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων γεμάτα με άγχος αλλά και πραγματική ελπίδα. Εύχομαι καλή επιτυχία και δύναμη. Οι προσπάθειες να πιάσουν τόπο» έγραψε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι σπουδές είναι σήμερα ένας σημαντικός στόχος για τα νέα παιδιά κι ένα ουσιαστικό εφόδιο στη ζωή τους» πρόσθεσε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο