Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Άκαρπη συνάντηση του Κ. Γαβρόγλου με την ΠΟΣΔΕΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άκαρπη συνάντηση του Κ. Γαβρόγλου με την ΠΟΣΔΕΠ

'Ακαρπη υπήρξε η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη σήμερα, μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ. Όπως έγινε γνωστό, προέκυψε διαφωνία σχετικά με το υπόμνημα που κατέθεσαν οι πανεπιστημιακοί στον υπουργό και όπως υποστηρίζει η ΠΟΣΔΕΠ, ο κ. Γαβρόγλου αποχώρησε «εξ' αιτίας έντασης που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης».

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει κατ' επανάληψη αποδείξει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου με την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και με την κοινωνία συνολικότερα. Μοναδική προϋπόθεση είναι ο σεβασμός ανάμεσα στους συνδιαλεγόμενους». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργείου, το οποίο σχολίασε ότι το υπόμνημα της ΠΟΣΔΕΠ ήταν «γεμάτο ανακρίβειες» και έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά μελών της».

«Ο υπουργός θέλησε να διευκρινιστούν διάφορα σημεία, και αντ' αυτού άρχισαν μέλη του ΔΣ να διακόπτουν τη συζήτηση με έναν απαράδεκτο τρόπο για πανεπιστημιακούς. Είναι υποχρέωση της ΠΟΣΔΕΠ να αυτοπροστατευθεί από παρόμοιες συμπεριφορές μελών της, διαφυλάσσοντας την θεσμική της υπόσταση. Οι καλοί τρόποι και οι κανόνες του διαλόγου αφορούν και τα μέλη της ΠΟΣΔΕΠ», ανέφερε σε έντονο τόνο η ανακοίνωση του υπουργείου.

Παρ’ όλα αυτά, οι δύο πλευρές όρισαν νέα συνάντηση, στις 30 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL