Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στο πανεπιστημιακό άσυλο / "Πριβέ" εκλογές από τη ΔΑΠ στο Ζάππειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στο πανεπιστημιακό άσυλο / "Πριβέ" εκλογές από τη ΔΑΠ στο Ζάππειο

Με τραμπουκισμούς, νοθεία και κάθε είδους αντιδημοκρατική ενέργεια η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ επιχείρησε να επιβάλει την πρωτιά της στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές. Παράλληλα η ΔΑΠ, με ένα οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στο πανεπιστημιακό άσυλο και σε αρμονία με τα όσα λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης, αποσύρθηκε από τις εκλογές σε μεγάλες σχολές του κέντρου της Αθήνας, όπως στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στη Νομική Σχολή, επικαλούμενη την “ανομία”, αφού πρώτα επιχείρησε οι εκλογές να διεξαχθούν εκτός πανεπιστημιακού χώρου. Μάλιστα στη ΝΟΠΕ η ΔΑΠ έκανε μόνη της “εκλογές” στην "Αίγλη" του Ζαππείου!

Τους ίδιους ισχυρισμούς περί ζητημάτων ασφαλείας διατύπωσαν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ προκειμένου να διεξαχθούν στην "Αίγλη" και οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο επαναλαμβάνοντας το περσινό προηγούμενο. Οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις αρνήθηκαν και οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν. Οι φοιτητικές παρατάξεις κατήγγειλαν ότι η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου “αρνείται να παραχωρήσει κτήριο της σχολής” καταλήγοντας -σύμφωνα πάντα με την καταγγελία - “να κάνει τις πλάτες σε αυτήν την ντροπιαστική για τον σύλλογο κατάσταση”.

Συνεννοήσεις ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - Πρυτανείας στην ΑΣΟΕΕ καταγγέλλουν οι φοιτητικές παρατάξεις

Οι φοιτητικές παρατάξεις σημείωσαν ότι “ο πρύτανης που έχει συστηματικά αρνηθεί στις εκατοντάδες υπογραφές φοιτητών που του έχουν κατατεθεί για διενέργεια γενικής συνέλευσης της σχολής και ολιγόωρης παύσης μαθημάτων, καθώς δεν τις αναγνωρίζει θεσμικά, αποφασίζει να αναγνωρίσει την ΠΑΣΠ ως μοναδικό ουσιαστικά εκπρόσωπο των φοιτητών.

Προσπερνάει διοικητικού τύπου κωλύματα και νοικιάζει το Ζάππειο έναντι 2.000 ευρώ. Είναι η απόλυτη ξεφτίλα τη στιγμή που η διοίκηση κόβει τη σίτιση στους τροφίμους των εστιών, το δίδυμο ΠΑΣΠ - Πρυτανεία με την ανοχή της ΔΑΠ να πληρώνει για να νοικιάσει το Ζάππειο”.

Αποκλεισμός του Bloco από τη ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά

Η ΔΑΠ απέκλεισε με αυταρχισμό το Bloco - Δίκτυο Σχημάτων Ριζοσπαστικής Αριστεράς από τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το Bloco κατήγγειλε “το αυταρχικό καθεστώς που διαμορφώνει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά” κι επισήμανε ότι ο αποκλεισμός του από τις φοιτητικές εκλογές φανερώνει την πολιτική στόχευση της ΔΑΠ να μετατρέψει τον φοιτητικό σύλλογο ΠΑ.ΠΕΙ. σε “τσιφλίκι” της.

Το Bloco δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα και κάλεσε ΠΑΣΠ και ΠΚΣ να πάρουν “σαφή θέση υπέρ της δημοκρατίας καταδικάζοντας τέτοιου είδους πρακτικές” υπογραμμίζοντας ότι “οι τραμπουκισμοί και οι απειλές τους δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν”.

Νοθεία και τραμπουκισμοί από μπράβους της ΔΑΠ

Σε συνθήκες νοθείας διεξήχθησαν οι εκλογές και στα ΤΕΦΑΑ με ψηφοδέλτια ΔΑΠ να βρίσκονται ήδη μέσα στην κάλπη πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, ενώ τη σχολή “επισκέφθηκαν” μπράβοι της ΔΑΠ. Μπράβοι της παράταξης της Ν.Δ. έδρασαν και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου ξυλοκόπησαν φοιτητές, ενώ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας φοιτητές κατήγγειλαν ότι υπογράφοντας για παρακολούθηση σεμιναρίου της ΔΑΠ βρέθηκαν άθελά τους υποψήφιοί της στις εκλογές. Ένταση επικράτησε και στο Πολυτεχνείο, όταν μικρή ομάδα ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο όπου διεξαγόταν η ψηφοφορία και συνεπλάκη με την περιφρούρηση.

Αύξηση δυνάμεων ανακοίνωσε η ΔΑΠ, διαφορετική εικόνα δείχνουν τα στοιχεία της ΠΚΣ

Η ΔΑΠ έσπευσε να ανακοινώσει αποτελέσματα στο 18% των συλλόγων ΑΕΙ εμφανίζοντας ποσοστά 48% (+2%) και στο 20% των συλλόγων ΤΕΙ εμφανίζοντας ποσοστά 60%. Η ΔΑΠ επικαλείται τη συμμετοχή στις εκλογές, που φαίνεται να κινείται στα περσινά επίπεδα, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί “απόδειξη ότι οι φοιτητές αγνόησαν το κλίμα τρομοκρατίας που μεθόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς εκείνοι που επενδύουν στην αποχή”.

Η εικόνα πάντως δείχνει διαφορετική, με κλείσιμο της “ψαλίδας” μεταξύ της ΔΑΠ και της ΠΚΣ λόγω ανόδου της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ενώ σημειώνουν άνοδο και οι αριστερές παρατάξεις συνολικά. Με βάση τα αποτελέσματα που δίνει η ΠΚΣ σε 101 από τις 200 σχολές ΑΕΙ η ΔΑΠ κινείται στο 40,7% και η ΠΚΣ στο 24,7%. Στα ΤΕΙ, με βάση αποτελέσματα σε 17 από τους 66 φοιτητικούς συλλόγους, η ΔΑΠ κινείται στο 56,1% και η ΠΚΣ στο 24,5%.

Άνοδο δυνάμεων αναμένει το Bloco με σημαντικές επιτυχίες ανά την Ελλάδα

Το Bloco, το οποίο “κατεβαίνει” σε όλα τα μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, αναμένει αύξηση των ποσοστών του σε όλη την Ελλάδα και κατάκτηση εδρών στα Δ.Σ. αρκετών φοιτητικών συλλόγων, όπως πράγματι συνέβη στο ΣΕΜΦΕ, τους Ηλεκτρολόγους - Μηχανικούς, τους Μεταλλειολόγους και τα ΕΜΜΕ. Ήδη έχει καταγράψει μια πρωτιά στην Ιχθυολογία στον Βόλο και μια δεύτερη θέση στο Οικονομικό της Τρίπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL