Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Φοιτητικές εκλογές με “παρατράγουδα” απο ΔΑΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φοιτητικές εκλογές με “παρατράγουδα” απο ΔΑΠ

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 7 το πρωί και έως τις 7 το απόγευμα οι φοιτητές και οι σπουδαστές της χώρας για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους. Πέραν των ανεξάρτητων κινήσεων ή μεμονωμένων δυνάμεων, οι παρατάξεις που πανελλαδικά κατέθεσαν υποψηφιότητες είναι οι ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της Νέας Δημοκρατίας (πρώτη δύναμη στις περσινές εκλογές), Πανελλαδική Κίνηση Σπουδαστών, ΠΑΣΠ (με αναφορά ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτόνομα σχήματα), η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ, με αναφορά στην ΚΝΕ), η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ - ΑΡΔΗΝ) και το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Τα σχήματα του Bloco κατέρχονται για τρίτη φορά στη «μάχη» των εκλογών, «με γνώμονα τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την ανάγκη μας να χτίσουμε έναν κόσμο διαφορετικό που να χωράει τις ανάγκες και τα όνειρα της πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο».

Στην Αίγλη Ζαππείου διεξάγει «εκλογές» η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΠΕ (Σχολη Νομικων Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) επικαλούμενη την «ανομία», με τις υπόλοιπες παρατάξεις να διαμαρτύρονται και να τονίζουν ότι οι κανονικές κάλπες έχουν στηθεί, όπως πάντα, εντός της Νομικής Σχολής. Είναι, άλλωστε, δεδομένο, ότι οι αποφάσεις όλων των Φοιτητικών Συλλόγων προβλέπουν τις διεξαγωγή των εκλογών εντός ΝΟΠΕ, όπως και γίνεται από νωρίς το πρωί.

Την κίνηση της ΔΑΠ καταδικάζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Κεντρικές Εφορευτικές Επιτροπές (ΚΕΦΕ) των Φοιτητικών Συλλόγων Νομικής, Οικονομικού και Πολιτικού Πανεπιστημίου Αθηνών και καλούν τους φοιτητές να προσέλθουν κανονικά στις Σχολές τους και να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωση των ΚΕΦΕ των ΦΣ Νομικής, Οικονομικού και Πολιτικού ΕΚΠΑ έχει ως εξής:

«Σήμερα στο κτίριο του ΝΟΠΕ διεξάγονται κανονικά οι εκλογές στους 3 συλλόγους μας. Η ψηφοφορία ξεκίνησε από τις 7 το πρωί και διεξάγεται ομαλά.

Ενημερωθήκαμε ότι σήμερα η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ΝΟΠΕ έστησε δικές της κάλπες στο Ζάππειο. Καταδικάζουμε αυτή την παράνομη και διασπαστική κίνηση.

Οι εκλογές θα συνεχιστούν κανονικά στις Σχολές μας!

Καλούμε τα μέλη των Φοιτητικών μας Συλλόγων να έρθουν κανονικά και να ψηφίσουν στις εκλογές στις Σχολές μας!».  

Στο μεταξύ, δεν θα στηθούν τελικά οι κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις φοιτητικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ επικαλούμενες τον κίνδυνο επεισοδίων, πρότειναν την μεταφορά της κάλπης στην Αίγλη Ζαππείου, πρόταση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα Αριστερά σχήματα και που τελικά απορρίφθηκε. Έτσι η πρώην ΑΣΟΕΕ θα είναι απούσα από την εκλογική διαδικασία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL