Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2018 / Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2018 / Στις κάλπες σήμερα οι φοιτητές

Στις κάλπες θα προσέρχονται από τις 7 το πρωί και έως τις 7 το απόγευμα οι φοιτητές και οι σπουδαστές της χώρας για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους. Πέραν των ανεξάρτητων κινήσεων ή μεμονωμένων δυνάμεων, οι παρατάξεις που πανελλαδικά κατέθεσαν υποψηφιότητες είναι οι ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της Νέας Δημοκρατίας (πρώτη δύναμη στις περσινές εκλογές), Πανελλαδική Κίνηση Σπουδαστών, ΠΑΣΠ (με αναφορά ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτόνομα σχήματα), η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ, με αναφορά στην ΚΝΕ), η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ - ΑΡΔΗΝ) και το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Τα σχήματα του Bloco κατέρχονται για τρίτη φορά στη «μάχη» των εκλογών, «με γνώμονα τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την ανάγκη μας να χτίσουμε έναν κόσμο διαφορετικό που να χωράει τις ανάγκες και τα όνειρα της πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο».

Το κείμενο του Bloco ενόψει των φετινών εκλογών:

Το πανεπιστήμιο είναι ο χώρος που παράγεται η γνώση και μέσα σε αυτόν σπουδάζει, προβληματίζεται και πολιτικοποιείται το μεγαλύτερο τμήμα της νεολαίας. Υπήρξε παραδοσιακά χώρος ζύμωσης των κοινωνικών αγώνων και των συλλογικών διεκδικήσεων, γεγονός που σχετίζεται με τη συσπείρωση τόσο των φοιτητικών συλλόγων όσο και του φοιτητικού κινήματος

Αυτή όμως η εικόνα απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα την οποία βιώνουμε όλοι και όλες σήμερα. Η πραγματικότητα έγκειται σε αδύναμους και αδρανείς φοιτητικούς συλλόγους.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΗ!

ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

Η ενίσχυση των δομών και των διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος και η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές θα πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο όλων των δυνάμεων που τους απαρτίζουν και υπόθεση όλων μας! Πλέον η ψήφος αποκτά ουσιαστική σημασία και μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός διεκδικήσεων και όχι ως καταγραφή συσχετισμών. Πλέον οι φοιτητές/-τριες θα μπορούν να είναι κομμάτι των αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή τους.

Στις φοιτητικές εκλογές δεν ανακυκλώνουμε το παλιό και χρεωκοπημένο καθεστώς. Δημιουργούμε το πανεπιστήμιο των αναγκών μας, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στη γνώση, επιλέγουμε τη Δημοκρατία!

Το Bloco, είναι ο φορέας των ιδεών και των αξιών της ριζοσπαστικής Αριστεράς στις σχολές. Είμαστε φοιτητές και φοιτήτριες από όλη την Ελλάδα και παλεύουμε για ένα δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο.

Είμαστε το νέο που προχωράει με γνώμονα τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την ανάγκη μας να χτίσουμε έναν κόσμο διαφορετικό, που να χωράει τις ανάγκες και τα όνειρα της πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο.

Το πανεπιστήμιο το αλλάζουμε εμείς!

Στις 16 Μάη συμμετέχουμε - στηρίζουμε - ψηφίζουμε

Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL