Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Κάλεσμα για συμμετοχή στο παναθηναϊκό μάζεμα των σχημάτων Bloco σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα για συμμετοχή στο παναθηναϊκό μάζεμα των σχημάτων Bloco σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Τα σχήματα Bloco Αθήνας καλούν σε παναθηναϊκό μάζεμα των σχημάτων το Σάββατο 21 Απρίλη στο κεντρικό κτήριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου. «Στόχος της παναθηναϊκής συνέλευσης είναι η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων και η πρόταση ιδεών, οι οποίες με την σειρά τους θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση των κύριων προβλημάτων που προκύπτουν στο πανεπιστήμιο».

«Τα προηγούμενα χρόνια ο δωρεάν, δημόσιος και δημοκρατικός χαρακτήρας του Πανεπιστημίου υπονομεύτηκε από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την τριτοβάθμια εκπαίδευση να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ελεύθερης αγοράς. Πλέον βλέπουμε πως η κατάσταση αυτή έχει αντιστραφεί. Ο νέος νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει βάλει ανάχωμα στην νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του πανεπιστημίου και αποτελεί τομή καθώς επαναφέρει τη Δημοκρατία και την ακαδημαϊκότητα εντός των Ιδρυμάτων. Για εμάς όμως τα προβλήματα παραμένουν. Παραμένουν όσο ακόμα και σήμερα η παιδεία υποχρηματοδοτείται, όσο ακόμα και σήμερα οι εργολάβοι πλουτίζουν στις πλάτες των αναγκών μας, όσο ακόμα και σήμερα τα προγράμματα σπουδών δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες μας, όσο ακόμα και σήμερα υπάρχουν πρυτάνεις και καθηγητές που λαμβάνουν αντιδραστικές αποφάσεις για τις σπουδές και την καθημερινότητα μας εντός των ιδρυμάτων.

Απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ που καλλιεργούν την λογική της ανάθεσης και του ατομικού δρόμου αλλά και των δυνάμεων των ΕΑΑΚ και της ΠΚΣ που καλλιεργούν την ματαιότητα και έχουν  ενσωματώσει την ήττα εμείς προάγουμε την συμμετοχή και την Δημοκρατία. Παλεύουμε για ενεργούς φοιτητικούς συλλόγους που να είναι σε θέση να συζητούν, να διεκδικούν και να κερδίζουν.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, που μοιράζεται τους ίδιους προβληματισμούς με εμάς, στο παναθηναϊκό μάζεμα των σχημάτων Bloco Αθήνας, το Σάββατο 21 Απρίλη στο κεντρικό κτήριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 11.00 π.μ» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL