Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Κάθε ΠΔ υφίσταται έλεγχο νομιμότητας και αντισυνταγματικότητας από το ΣτΕ πριν τεθεί σε ισχύ»

Eurokinissi

Αναφορικά με την προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ εναντίον του ΠΔ για το νέο Οργανισμό Λειτουργίας του υπουργείου Παιδείας, το ΥΠΠΕΘ σημειώνει ότι το ΠΔ για τον νέο οργανισμό αποτέλεσε αντικείμενο «εκτενούς, δημόσιας συζήτησης και η Εκκλησία ουδέποτε εξέφρασε επιφύλαξη ούτε ζήτησε ενημέρωση»

«Η νομική υπηρεσία της Εκκλησίας «γνωρίζει πολύ καλά ότι κάθε Προεδρικό Διάταγμα πριν υπογραφεί από τον ΠτΔ και τεθεί σε ισχύ, υφίσταται έλεγχο νομιμότητας -και, φυσικά, αντισυνταγματικότητας- από το ΣτΕ», επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ εναντίον του ΠΔ για το νέο Οργανισμό Λειτουργίας του υπουργείου.

Παράλληλα, το ΥΠΠΕΘ προσθέτει ότι το ΠΔ για τον νέο οργανισμό αποτέλεσε αντικείμενο «εκτενούς και δημόσιας συζήτησης επί μακρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε εξέφρασε κάποια επιφύλαξη ούτε ζήτησε κάποια ενημέρωση».

Τέλος, το υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι ο τρόπος εσωτερικής οργάνωσής του είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας, «πάντοτε μέσα στα όρια που θέτει το Σύνταγμα και οι νόμοι».

«Πάντως, οι αρμοδιότητες του νέου Οργανισμού του ΥΠΠΕΘ που αφορούν θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ακριβώς οι ίδιες με τις αρμοδιότητες που προέβλεπε ο προηγούμενος Οργανισμός του ΥΠΠΕΘ που είχε θεσμοθετηθεί επί κυβερνήσεως Α.Σαμαρά» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο