Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Καταδικάζει το υπ. Παιδείας την επίθεση ακροδεξιών στη Σαντορίνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταδικάζει το υπ. Παιδείας την επίθεση ακροδεξιών στη Σαντορίνη

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση μικρής ομάδας ακραίων εθνικιστών» κατά τη διάρκεια του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο Εμπορειό της Σαντορίνης.

«Η προσπάθειά τους να εκφοβίσουν την εκπαιδευτική κοινότητα έπεσε στο κενό. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στέκονται απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις και περιφρουρούν και την επέτειο και το νόημά της και προστατεύουν όσους κάθε φορά στοχοποιούνται» τονίζει το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα ακροδεξιών ανέδρασε στο γεγονός ότι η σημαιοφόρος μαθήτρια είχε καταγωγή από την Αλβανία.

Αυτή τη φορά, οι "πατριώτες", σύμφωνα με ανταποκρίσεις αλλά και ανακοινώσεις του ΚΚΕ έφτασαν να οξυγονοκολλήσουν την πόρτα του γυμνασίου ενώ άλλοι τρομοκράτησαν μαθητές και προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς, προκειμένου να εμποδίσουν να γίνει η παρέλαση των μαθητών με σημαιοφόρο τη συγκεκριμένη μαθήτρια.

Όπως έγινε γνωστό, οι καθηγητές αντέδρασαν, κάλεσαν την Πυροσβεστική να ανοίξει το σχολείο, συνόδευσαν τη σημαιοφόρο έως το χώρο κατάθεσης των στεφανιών, με τον κόσμο να χειροκροτεί επιδοκιμάζοντας, αλλά -καθώς είχε παρέλθει και η ώρα- πήραν απόφαση να ματαιώσουν την παρέλαση των μαθητών του Γυμνασίου, η οποία έγινε μόνο από τους μαθητές του Δημοτικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL