Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έρευνα της Prorata: Το 65% διαφωνεί με τη διδασκαλία - κατήχηση των Θρησκευτικών

Δεν συμφωνεί με την κατήχηση, την οποία προέκρινε το ΣτΕ, και η πλειονότητα όσων αυτοτοποθετούνται στη Δεξιά: λέει "όχι" το 49%, έναντι 43% που συμφωνεί

Μόνο 1 στους 4 αποδέχεται η διδασκαλία των Θρησκευτικών να ταυτίζεται με την κατήχηση -κατά πώς αποφάνθηκε το ΣτΕ-, ενώ το 65% διαφωνεί, όπως δείχνει έρευνα της Prorata για την "Athens Voice", η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 25 Μαρτίου, ημέρες ιδιαίτερα φορτισμένες λόγω της εθνικής επετείου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ρεύμα αντίθεσης στην κατήχηση εμφανίζεται πλειοψηφικό και μεταξύ των δεξιών ψηφοφόρων.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα της έρευνας "οι μαθητές του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος θα πρέπει να διδάσκονται αποκλειστικά τα δόγματα, τις ηθικές αξίες και τις παραδόσεις της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας" συμφώνησε το 43% όσων τοποθετούνται στη Δεξιά, ενώ με τη διδασκαλία - κατήχηση διαφώνησε το 49%. Πολύ υψηλότερο το ποσοστό στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, που διαφώνησε με την κατήχηση (84%). Οι ψηφοφόροι που αυτοπροσδιορίζονται στο Κέντρο καταγράφηκε να διαφωνούν με τη διδασκαλία - κατήχηση σε ποσοστό 65% (συμφώνησε το 24%).

Σύμφωνα με την έρευνα της Prorata, που συγκέντρωσε 781 ερωτηματολόγια, η διαφορά ηλικίας δεν είναι καθοριστικός παράγοντας για την τοποθέτηση επί του ερωτήματος. Έτσι, με τη διδασκαλία - κατήχηση διαφωνεί το 68% όσων είναι μεταξύ 18 και 34 ετών, το 65% όσων είναι μεταξύ 35 και 54 ετών και το 65% όσων είναι άνω των 55 ετών. Η ηλικιακή κατηγορία των άνω των 55 συμφωνεί ελαφρώς περισσότερο με την κατήχηση (28%) σε σχέση με τους μεταξύ 35 και 54 (25%) και τους νεότερους (18 έως 34), που συμφωνούν με την κατήχηση κατά 20%.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο