Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Κ. Γαβρόγλου: Αύξηση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, προτεραιότητα οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου: Αύξηση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, προτεραιότητα οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση (Video)

https://www.youtube.com/embed/YAdBAOo3YcU

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών γίνεται σε συνεννόηση με όλους τους φορείς ενώ έχουν γίνει σημαντικές επιστημονικές συνεισφορές με κείμενο και της Ιεραρχίας. Ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στο θέμα αυτό».

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις αλλά η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά το μάθημα αλλά μια υπουργική απόφαση του υπουργού τότε του κ. Φίλη. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ασέβειας ως προς τις αποφάσεις του ΣΤΕ» ανέφερε ο υπουργός.

Όπως ανακοίνωσε ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ – ΤΕΙ θα αυξηθεί φέτος και το σχετικό νούμερο σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα ανακοινωθεί την Τετάρτη. Ανέφερε όμως ότι «δεν μπορεί να είναι ισομερώς σε όλες τις κατευθύνσεις αλλά από τις υποδομές και τις δυνατότητες που έχει η κάθε σχολή και το κάθε τμήμα».

Για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε ότι υπάρχουν αδυναμίες σοβαρές στο σημερινό σύστημα και θα προβούμε σε σχετικές ανακοινώσεις σύντομα. Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας το νέο σύστημα εισαγωγής θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2020 δηλαδή αφορά τους μαθητές που βρίσκονται σήμερα στην Α’ Λυκείου.

Σε ανακοινώσεις στο άμεσο μέλλον παρέπεμψε και για τις αλλαγές στα μαθήματα της Ιστορίας και των Μαθηματικών «όταν ολοκληρωθούν οι επιστημονικές συζητήσεις που κάνουμε. Τα μαθήματα αυτά πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να συμπεριλάβουν τα σύγχρονα επιτεύγματα στους τομείς αυτούς καθώς και τις σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις.

Στο θέμα των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου και πρώτο θέμα στις συζητήσεις με τους θεσμούς. Όπως είπε θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η μεγάλη προϋπηρεσία που έχουν οι αναπληρωτές καθώς και η ανάγκη ανανέωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού με νέους εκπαιδευτικούς. Όταν ανακοινωθεί ο αριθμός των διορισμών θα ανακοινωθεί και το σύστημα που θα γίνουν αυτοί δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Επίσης ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν πρέπει να αλλάξουν τα προνόμια που έχουν οι αθλητές αναφορικά με την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια παρά την αρνητική απόφαση του ΣΤΕ και στο θέμα αυτό. Για το θέμα των μεταγγραφών που τέθηκε από τηλεθεατή ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε από τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να υπάρξει συναίνεση στο ζήτημα αυτό.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL