Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Η απόφαση του ΣτΕ για την εισαγωγή των αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά»

Eurokinissi

Το υπουργείο Παιδείας κάνόντας λόγο για προβλήματα στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, μετά την απόφαστη του ΣτΕ για την εισαγωγή των αθλητών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ως προς τις φετινές εξετάσεις»

«Εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού» δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σημειώνει το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η εν λόγω απόφαση, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, «αφού αυτή τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ασχολείται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά με μια ρύθμιση που ισχύει εδώ και δεκαετίες», ενώ στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η απόφαση έρχεται δύο μήνες πριν από τις εισαγωγικές εξετάσεις.

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναμένει την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης και διαβεβαιώνει τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πηγάζουν από τις αρμοδιότητές του για να βρεθούν όλες οι δυνατές λύσεις ώστε οι διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες να έχουν ένα ισοδύναμο με το σημερινό καθεστώς πρόσβασης στα ΑΕΙ» τονίζεται στην ίδια ανκοίνωση.

Ολοκληρώνοντας το υπουργείο ξεκαθαρίζει δε ότι «εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ως προς τις φετινές εξετάσεις».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο