Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
«Η απόφαση του ΣτΕ για την εισαγωγή των αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Η απόφαση του ΣτΕ για την εισαγωγή των αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά»

«Εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού» δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σημειώνει το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η εν λόγω απόφαση, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, «αφού αυτή τη φορά το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ασχολείται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά με μια ρύθμιση που ισχύει εδώ και δεκαετίες», ενώ στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η απόφαση έρχεται δύο μήνες πριν από τις εισαγωγικές εξετάσεις.

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναμένει την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης και διαβεβαιώνει τους υποψηφίους και τις οικογένειές τους πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πηγάζουν από τις αρμοδιότητές του για να βρεθούν όλες οι δυνατές λύσεις ώστε οι διακριθέντες αθλητές και αθλήτριες να έχουν ένα ισοδύναμο με το σημερινό καθεστώς πρόσβασης στα ΑΕΙ» τονίζεται στην ίδια ανκοίνωση.

Ολοκληρώνοντας το υπουργείο ξεκαθαρίζει δε ότι «εν πάση περιπτώσει, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ως προς τις φετινές εξετάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL