Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Στο CERN ο Κώστας Γαβρόγλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο CERN ο Κώστας Γαβρόγλου

Στη Γενεύη μετέβη ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προσκεκλημένος της Γενικής Δ/ντριας του CERN Fabiola Gianotti, προκειμένου να ανοίξει τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου CERN History Days (1-2 Φεβρουαρίου) για τη συζήτηση της συγγραφής της ιστορίας του CERN.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνουν το Κέντρο Έρευνας Ανθρωπιστικών Επιστημών που εδρεύει στην Αθήνα το οποίο ίδρυσε ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου και το Ινστιτούτο Max Planck for the History of Science με έδρα το Βερολίνο.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Κ. Γαβρόγλου θα έχει συναντήσεις με Έλληνες ερευνητές και τεχνικούς του CERN και αμέσως μετά, με την ιδιότητα του υπουργού, θα έχει συνάντηση με τη Γενική Δ/ντρια του Κέντρου, καθηγήτρια Fabiola Gianotti κατά την οποία θα συζητηθούν τα αντισταθμιστικά οφέλη από την ελληνική συνδρομή στο CERN και συγκεκριμένα η αύξηση του αριθμού των σχολείων που θα επισκέπτονται δωρεάν το Ινστιτούτο, η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών καθηγητών και ερευνητών καθώς και η παροχή τεχνολογικών υποδομών προς τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL