Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας οι υπηρεσίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, μέχρι τη λήξη της κατάληψης

«Πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είμαστε απέναντί τους, αλλά μαζί τους, στην προσπάθεια βελτίωσης της φοιτητικής μέριμνας»

Στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα φιλοξενούνται οι υπηρεσίες του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, μέχρις ότου λήξει η κατάληψη στο κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, Δημήτρης Ζέρβας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παρεχωρήθη νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο, το νέο ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που ανέλαβε από τις 16 Νοεμβρίου, ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τις 6 Νοεμβρίου, όταν ξεκίνησαν την κατάληψη στο κτίριό του φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες.

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια ευρώ ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες αναγκες του και παράλληλα, το νέο ΔΣ έχει δεσμευτεί ότι άμεσα θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης των εστιών, ενώ ήδη ξεκίνησε η απογραφή των αναγκών σε υλικά και εργασίες στη φοιτητική εστία του ΕΜΠ.

«Οι δεσμεύσεις μας αυτές ικανοποιούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων των φοιτητών», είπε ο κ. Ζέρβας και εξέφρασε την ελπίδα, ότι τα πρώτα δείγματα γραφής που θα δώσει το ΔΣ, θα οδηγήσουν τους συμμετέχοντες στην κατάληψη φοιτητές να αποχωρήσουν από το κτίριο. «Πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν είμαστε απέναντί τους, αλλά μαζί τους, στην προσπάθεια βελτίωσης της φοιτητικής μέριμνας», κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ, Πανάγος Γεωργόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κατάληψη διαρκείας, αντί για μέσο που θα κάνει πιο επιτακτική τη λύση του προβλήματος, καταλήγει να είναι μέρος του προβλήματος.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι με την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στον χώρο του, θα γίνει και προγραμματισμός δράσεων κτιριακής βελτίωσης όλων των φοιτητικών εστιών της χώρας, με πιστώσεις είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω ΕΤΕπ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο