Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μεσολόγγι: Κλειστό έως την Παρασκευή το σχολείο Χρυσοβεργίου

Eurokinissi

Η διακοπή μαθημάτων ισχύει μόνο για το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου, καθώς οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες που είχαν προσωρινά διακόψει τη λειτουργία τους αύριο Τρίτη θα λειτουργήσουν κανονικά

Έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου θα ισχύσει η διακοπή των μαθημάτων στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου του δήμου Μεσολογγίου, μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε από μηχανικούς του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Τα μέλη του ΤΕΕ πραγματοποιώντας εθελοντικά επισκέψεις σε σχολικές μονάδες περιοχών που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα, έκριναν ως ακατάλληλο για χρήση το κτίριο, όπου στεγάζεται το σχολείο, καθώς όπως διαπιστώθηκε, εφάπτεται με διερχόμενο ρέμα.

Ακόμη διαπιστώθηκε ότι ο αύλειος χώρος όπου βρίσκονται τα δύο προκατασκευασμένα κτίρια έχει υποστεί κατολίσθηση.

Αντίστοιχες αυτοψίες έγιναν στα δημοτικά σχολεία Ελληνικών, Σταμνάς, Χαλικίου, Κεφαλοβρύσου, καθώς επίσης στο 1ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Νεοχωρίου και στο 1ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Κατοχής. Το κόστος αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των μελών του ΤΕΕ, ανέρχεται σε 400.000 ευρώ. Για το θέμα, ενημερώθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, καθώς ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος τού παρέδωσε την παραπάνω έκθεση.

Σημειώνεται πως η διακοπή μαθημάτων ισχύει μόνο για το δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χρυσοβεργίου, καθώς οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες που είχαν προσωρινά διακόψει τη λειτουργία τους αύριο Τρίτη θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο