Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπουργείο Παιδείας: Καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου

«Αντιπολιτευτικές εφημερίδες και ιστοσελίδες επιδίωκαν τη δημιουργία καταστροφικής εικόνας για την συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς στα θέματα της παιδείας»

«Δεν θα υπάρξει καμία αύξηση διδακτικού ωραρίου και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος 1566 του 1985 και καμία αύξηση εργασιακού χρόνου», τονίζει το υπουργείο Παιδείας απαντώντας σε δημοσιεύματα, προσθέτοντας ότι «δεν θα υπάρξει ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της τάξης αλλά αυτό-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ως σύνολο».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΠΘ «εδώ και δύο εβδομάδες αντιπολιτευτικές εφημερίδες και ιστοσελίδες επιδίωκαν τη δημιουργία καταστροφικής εικόνας για την επερχόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Θεσμούς στα θέματα της παιδείας. Διαβάσαμε πρωτοσέλιδα περί "αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών", ανατροπής των δηλώσεων του υπουργού περί "μη αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της τάξης", "αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα", "33ωρο εβδομαδιαίου εργασιακού χρόνου", άμεση συμμόρφωση με "τις κατευθύνσεις καλύτερων πρακτικών του ΟΟΣΑ αναφορικά με τα μεγέθη της σχολικής τάξης και το διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών"».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι όλα τα παραπάνω «αποτελούσαν προετοιμασία επικοινωνιακής επίθεσης αλλά και προβολή των ευσεβών πόθων της αντιπολίτευσης για όσα μέτρα δεν πρόλαβε να εφαρμόσει στην περίοδο 2010 - 1015».

Επιπλέον, το υποθργείο Παιδείας υπογραμμίζει ότι ησυμφωνία της κυβέρνησης με τους Θεσμούς στα θέματα της παιδείας έγινε «σε αμοιβαίο κλίμα κατανόησης της σημαντικής προόδου που έχει συνολικά επιτευχθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Δυστυχώς για τις «Κασσάνδρες»

Τέλος, τονίζεται ότι προχωρά κανονικά και η «αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία» μέχρι το τέλος του χρόνου σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης.

«Μόνη αλλαγή που συμφωνήθηκε είναι η συμμετοχή του ΑΣΕΠ στις διαδικασίες αξιολόγηση των στελεχών και ο αποχαρακτηρισμός της ώρας σίτισης ως διδακτικής, πρόνοια που συνάδει απολύτως με την επιδίωξη του υπουργείου για μεταβολές στις διαδικασίες σίτισης. Σε όσους απογοητεύτηκαν που δεν επιβεβαιώθηκαν αφιερώνουμε τους στίχους του ποιητή: "Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις"…», τονίζει στην ίδια ανακοίνωση το ΥΠΕΠΘ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο