Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μικροένταση έξω από το υπουργείο Παιδείας

Τα επεισόδια έγιναν κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιούν φοιτητές έξω από το υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση πραγματοποιούν φοιτητές έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες.

Στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας επικράτησε ένταση μεταξύ των φοιτητών και των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα από τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές μπήκε στο προαύλιο του υπουργείου, απαιτώντας να έχει συνάντηση με τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου ώστε να λάβει απαντήσεις για τα αιτήματα τους.

Πλέον η κατάσταση ομαλοποιήθηκε καθώς μετά την παρέμβαση των αστυνομικών οι φοιτητές αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο και πλέον βρίσκονται έξω από το κτίριο του υπουργείου.

Οι φοιτητές αναμένεται να αποχωρήσουν, αφού δεν θα υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπείας με αξιωματούχους του υπουργείου.

Σημειώνεται, ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) σε ανακοίνωσή του σήμερα δεσμεύτηκε ότι την επομένη της λήξης της κατάληψης των φοιτητικών εστιών θα ξεκινήσει η επίλυση των θεμάτων.

Αργότερα, η ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο αδίστακτη είναι. Αφού έκοψε τη σίτιση στους εστιακούς φοιτητές, σήμερα δεν δεχόταν συνάντηση με αντιπροσωπεία των συλλόγων τους που ήταν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενώ δε δίστασε να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους με απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, χρήση χημικών και ξύλο».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο