Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Για τον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ

Με λίγη περισσότερη γνώση της ελληνικής πανεπιστημιακής ιστορίας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δεν χρειάζονταν να μεταπλάσει για τους πρωτοετείς φοιτητές του αμερικανικά κείμενα...

Με λίγη περισσότερη γνώση της ελληνικής πανεπιστημιακής ιστορίας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δεν χρειάζονταν να μεταπλάσει για τους πρωτοετείς φοιτητές του αμερικανικά κείμενα «ορκωμοσίας». Θα μπορούσε, αν βέβαια το γνώριζε, να τους δώσει το μόνο προηγούμενο τέτοιας καινοφανούς τελετής κείμενο, αυτό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαου Αλιβιζάτου του... 1927!

Αντιγράφουμε: «Οι νόμοι του Πανεπιστημίου έχουσιν αναγκαίαν προϋπόθεσιν και στηρίζονται επί των νόμων οίτινες διέπουν την καθεστώσαν έννομον τάξιν. Ο αντιτιθέμενος προς αυτήν, ο επιζητών καθ’ οιονδήποτε τρόπον την ανατροπήν αυτής, είτε κομμουνιστής λέγεται, είτε αναρχικός, είτε οτιδήποτε άλλο, παραβιάζει τον όρκον τον οποίον δίδει προ του Πρυτάνεως, ότι θα τηρήσει τους νόμους του Πανεπιστημίου».

Ίσως μεταγλωττισμένο στη δημοτική και προφανώς όχι συνοδευόμενο από την καταλυτική κριτική που του άσκησε ο Δημήτρης Γληνός στο περιοδικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Αναγέννηση».

Α.Ρ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η απειλή της Νέας Δεξιάς

Το πρόσφατο κοινό μανιφέστο της Λεπέν με τον Σαλβίνι ήταν μια κίνηση που έχει στόχο τις ευρωεκλογές, όπου η Νέα Δεξιά ετοιμάζεται να καταγράψει τη δυναμική της. Η Λεπέν και ο Σαλβίνι δεν είναι μόνοι...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο