Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το υπουργείο Παιδείας συνιστά ψυχραιμία σε θέματα θρησκευτικών ελευθεριών

“Η ρύθμιση που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τα ζητήματα δικαιοδοτικής αρμοδιότητας των Μουφτήδων Θράκης δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και συνεπώς ο καθένας μπορεί να την διαβάσει”, επισημαίνει το γραφείο Τύπου του υπουργείου.

“Ιδιαιτέρως πρέπει να διαβαστεί από όσους επιχειρούν να αρθρογραφήσουν επί του συγκεκριμένου θέματος καθώς το περιεχόμενο της διάταξης δεν δικαιολογεί την ανάλυση που γίνεται σε σημερινό άρθρο και ρεπορτάζ εφημερίδων”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

“Σε κάθε περίπτωση, επειδή αυτά τα θέματα συνδέονται με πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως η θρησκευτική ελευθερία των μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών της Θράκης και η εικόνα της χώρας στον μουσουλμανικό κόσμο, είναι επωφελές να τα προσεγγίσουμε με ηρεμία, ψυχραιμία, στέρεη γνώση και μακριά από μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς ή σταυροφορικής λογικής εκστρατείες”, καταλήγει το υπουργείο Παιδείας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο