Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να σταματήσει η κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ καλεί τους φοιτητές το υπουργείο Παιδείας

Το ΥΠΕΠΘ τονίζει ότι εφόσον αποχωρήσουν οι φοιτητές από το κτήριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, θα μπορέσει να δρομολογηθεί η άμεση επίλυση των προβλημάτων, όπως ήδη έχει δεσμευτεί δημόσια ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Έκκληση να λήξουν την κατάληψη στο κτήριο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης απηύθυνε το υπουργείο Παιδείας προς τους φοιτητές.

«Η κατάσταση ομηρίας στην οποία βρίσκονται σπουδαστές και φοιτητές από τη συνεχιζόμενη κατάληψη του κτηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν μπορεί να συνεχιστεί», τονίζει το υπουργείο Παιδείας.

Το ΥΠΕΠΘ, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «οι τραγικές ελλείψεις που έχουν προκληθεί στα Δημόσια ΙΕΚ, τις οποίες περιγράφουν στο Ψήφισμά τους οι σπουδαστές, είναι μια ακόμη πτυχή των προβλημάτων που δημιουργεί η παρεμπόδιση, λόγω της κατάληψης, στη λήψη των απαραίτητων διοικητικών αποφάσεων από τη νέα διοίκηση».

Τέλος, το υπουργείο τονίζει ότι εφόσον αποχωρήσουν οι φοιτητές από το κτήριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, θα μπορέσει να δρομολογηθεί η άμεση επίλυση των προβλημάτων, όπως ήδη έχει δεσμευτεί δημόσια ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις επαφές και συζητήσεις τους με τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χθες το θυμήθηκε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μας είπε χθες πόσο χάρηκε που από την εξαφάνιση των Σοσιαλδημοκρατών και τη μεγάλη πτώση της Δεξιάς στη Βαυαρία ευνοήθηκαν οι Πράσινοι και όχι η Ακροδεξιά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο