Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Έκκληση του υπ. Παιδείας να τερματιστεί η κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκκληση του υπ. Παιδείας να τερματιστεί η κατάληψη στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Με αφορμή Ψήφισμα των σπουδαστών των Δημοσίων ΙΕΚ που απευθύνεται στην επιτροπή κατάληψης του κτηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει:
Η κατάσταση ομηρίας στην οποία βρίσκονται σπουδαστές και φοιτητές από τη συνεχιζόμενη κατάληψη του κτηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Οι τραγικές ελλείψεις που έχουν προκληθεί στα Δημόσια ΙΕΚ, τις οποίες περιγράφουν στο Ψήφισμά τους οι σπουδαστές, είναι μια ακόμη πτυχή των προβλημάτων που δημιουργεί η παρεμπόδιση, λόγω της κατάληψης, στη λήψη των απαραίτητων διοικητικών αποφάσεων από τη νέα διοίκηση.
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους φοιτητές που έχουν καταλάβει το κτήριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να αποχωρήσουν ώστε να δρομολογηθεί η άμεση επίλυση των προβλημάτων, όπως ήδη έχει δεσμευτεί δημόσια ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις αλλεπάλληλες επαφές και συζητήσεις τους με τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές.

Σπουδαστές Δημόσίων ΙΕΚ προς την επιτροπή κατάληψης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Εμείς οι σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ εκφράζουμε την αγωνία μας για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΔΙΕΚ της χώρας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην κατάρτισή μας. Την ευθύνη για την μη χρηματοδότηση των ΙΕΚ αλλά και των φοιτητικών εστιών, των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και γενικά όλων των δομών που θα έπρεπε να υποστηρίζει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, έχουν  καθαρά οι μέχρι σήμερα διοικήσεις του και ο εποπτεύων υπουργός παιδείας.
Τα ΔΙΕΚ δεν μπορούν να λειτουργούν πλέον χωρίς γραφική υλη, χωρίς μελάνια, χωρίς σημειώσεις, χωρίς καθαριότητα, χωρίς υλικά εκπαίδευσης και τελικά με απλήρωτους καθηγητές.
Επίσης κινδυνεύουν τα ευρωπαϊκά μας προγράμματα Erasmus+ αφού το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν μας έχει δώσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που δικαιούμαστε αν και έχουμε πληρώσει τουριστικά πρακτορεία, μετακινήσεις, διαμονή κλπ.
Είμαστε αλληλέγγυοι με τους φοιτητές και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους που αφορά συνθήκες επιβίωσης-διαμονή και σίτισης- των φοιτητών.
Όμως με την προχθεσινή αλλαγή του ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την δέσμευση του νέου προέδρου του κ. Ζέρβα για άμεση επίλυση των προβλημάτων, καλούμε τους αγωνιζόμενους φοιτητές που έχουν καταλάβει το κτίριο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να έρθουν σε συνεννόηση με τον νέο πρόεδρο ή τον υπουργό προκειμένου να λυθούν άμεσα θέματα που ταλαιπωρούν τους φοιτητές που διαμένουν και σιτίζονται σε φοιτητικές εστίες, τους σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ, τους μαθητές των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και γενικά όλους όσους θα έπρεπε να υπηρετεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL