Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας

Ενθουσιασμένος με τη συστηματική δουλειά που γίνεται στον τομέα έρευνας και καινοτομίας του υπουργείου, δήλωσε ο ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, παρόλο που όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι λίγο περίεργο να ευλογούμε τα γένια μας».

«Έχω σοκαριστεί ευχάριστα από όσα είδα εδώ. Το ξέρω ότι λέγεται πολύ συχνά, πως αυτή είναι η άλλη Ελλάδα. Εγώ θέλω να τονίσω ότι αυτή είναι η Ελλάδα. Το "άλλη" ας το αφήσουμε», σημείωσε ο κ.Γαβρόγλου.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στις νεοφυείς εταιρείες που προέρχονται από τα ερευνητικά ιδρύματα, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας να παρουσιάσουν το έργο τους, το οποίο αποτελεί προϊόν αναπτυξιακού αποτελέσματος και προϊόν ερευνητικής δουλειάς», ανέφερε η Πατρίτσια Κυπριανίδου, γενική γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο ειδικά διαμορφωμένο σταντ του περιπτέρου 14 στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσιάζονται «πάρα πολλά προϊόντα τα οποία χρηματοδοτούνται από τη Γενική Γραμματεία, είτε μέσω του ΕΣΠΑ είτε μέσω άλλων πόρων, προκειμένου να υποστηρίξουμε την καινοτομία που προέρχεται από ερευνητικό αποτέλεσμα», όπως ανέφερε η κ.Κυπριανίδου.

«Παρουσιάζονται εταιρείες, και έργα που αποτελούν συνεργασία Ελλάδας - Κίνας», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «χρηματοδοτούμε την καινοτομία έντασης γνώσης την οποία θεωρούμε πολύ σημαντικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία πρέπει να βασίζεται σε ένα άλλο πραγωγικό μοντέλο, το οποίο βασίζεται στην οικονομία της γνώσης».

Η κ.Κυπριανίδου επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους της Ελλάδας. Σημείωσε μάλιστα ότι βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ο τομέας της αγροτοδιατροφής και των προϊόντων της ελληνικής γης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL