Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΕΔΑ: Μερική η εφαρμογή της νομοθεσίας για την ειδική εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρίες

Η ΕΕΔΑ αποτελεί το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Εθνικό Θεσμό Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην Ελλάδα

Προβληματισμό για τη μερική εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για την ειδική εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρίες, εκφράζει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τονίζοντας «τη βαθιά ανησυχία της για τον διαρκή κίνδυνο ετεροχρονισμένης έναρξης του σχολικού έτους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για τα παιδιά με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν με παράλληλη στήριξη ή σε τμήματα ένταξης γενικών σχολείων ή σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης».

Η ΕΕΔΑ αποτελεί το ανεξάρτητο συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας σε θέματα προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Εθνικό Θεσμό Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση η ΕΕΔΑ εκφράζει, «την ευχή για ομαλή και έγκαιρη έναρξη του σχολικού έτους για όλα τα παιδιά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ελπίζοντας ότι αυτή η δέσμευση της Πολιτείας περιλαμβάνει και τα παιδιά με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δηλώνει για ακόμη μία φορά έτοιμη και πρόθυμη να συμβάλει σε αυτό, σε συνεργασία τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στην προαγωγή και προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το αβέβαιο παγκόσμιο μέλλον και οι δυνάμεις του καλού

Οι δυνάμεις του καλού υπάρχουν παντού, πρέπει όμως να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και προγραμματικά. Και η Αριστερά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πρέπει να μελετήσει τις ιστορικές απαιτήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί

Δειτε ολοκληρο το αρθρο