Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Δ. Σεβαστάκης: Το άσυλο είναι συνευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Σεβαστάκης: Το άσυλο είναι συνευθύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας

«Στόχος  της  Νέας Δημοκρατίας  είναι  η απομείωση  της ταυτότητας  του Πανεπιστημίου ως αυτοτελούς οντότητας. Θεωρεί  ότι Πανεπιστήμιο είναι  ακριβό και για να αναπαραχθεί πρέπει  να αυτοχρηματοδοτηθεί. Όποιο γνωστικό αντικείμενο έχει περάσει στην αγορά εργασίας θα επιβιώσει, όποιο όχι  θα πεθάνει… δηλαδή δαρβινισμός»  ήταν το σχόλιο  του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη Στο Κόκκινο και στην Αλεξάνδρα Χριστακάκη, αναφορικά με την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Σεβαστάκης αναφερόμενος στην ρητορική της Νέας Δημοκρατίας  για σύνδεση της παραβατικότητας με την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, της απέδωσε  παιχνίδια με τα μικροαστικά στερεότυπα και την εύκολη ταύτιση της κυβέρνησης  με το «κοινωνικό κακό».

Κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να έχει συνευθύνη και να μην αναθέτει την υπεράσπιση του ασύλου σε τρίτους. «Είναι εύκολο να εικονογραφείς το κακό και να μην βλέπεις την συλλογική άσκηση βίας, στον δημόσιο χώρο, τμήμα του οποίου είναι και τα ΑΕΙ» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL