Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Ξεκινά σήμερα η κατάθεση των Μηχανογραφικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξεκινά σήμερα η κατάθεση των Μηχανογραφικών

Από σήμερα το πρωί ξεκινά η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων για τους υποψηφίους προς εισαγωγή στα ΑΕΙ. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή, και η προθεσμία είναι αποκλειστική.

Πάντως, μέχρι να εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα και να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες (μετά τις 30.6), οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις μόνο (Προσωρινή Αποθήκευση).

Από σήμερα οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να μελετούν το Μηχανογραφικό. Μόνο όταν ανακοινωθούν οι βαθμολογίες οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους Μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ).

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Εξετάσεις στη Λέσβο

Με Υπουργική Απόφαση καθορίζεται η διεξαγωγή των Πανελλαδικών, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω μεγάλης σεισμικής δραστηριότητας στο Ανατολικό Αιγαίο. Για τα Γενικά Λύκεια θα διεξαχθούν το Σάββατο 1.7.2017 και τη Δευτέρα 3.7.2017, με ώρα εξέτασης στις 4 μ.μ. Για τα Επαγγελματικά Λύκεια θα διεξαχθούν την Τετάρτη 28.6.2017, την Πέμπτη 29.6.2017 και την Παρασκευή 30.6.2017, με ώρα εξέτασης στις 5 μ.μ.

“Όλα πήγαν πολύ καλά φέτος” διαβεβαίωσε χθες για τις Πανελλαδικές εξετάσεις ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος και στη διαδικασία και στο περιεχόμενο των μαθημάτων. “Στα Μαθηματικά ένας διαβασμένος θα έγραφε ώς το 18 και για το έξτρα ήθελε λίγη παραπάνω σκέψη” επισήμανε.

Στις ίδιες δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην αναμόρφωση του Λυκείου, τη δομή του οποίου όσοι μαθητές μπουν στην Α΄ Λυκείου φέτος θα γνωρίζουν. Όπως είπε, οι μαθητές στο τέλος της τριετίας θα εξετάζονται σε κάποια μαθήματα για να πάρουν απολυτήριο και με αυτό θα μπαίνουν στα ΑΕΙ.

"Σήμερα ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα καταργηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα παιδιά που μπαίνουν τον Σεπτέμβριο στην Α' Λυκείου, ζηλεύοντας λίγο από Πιραντέλο”, αντέδρασε ο Γ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι ισχυριζόμενος: “Το αξιόπιστο όμως εθνικό απολυτήριο προϋποθέτει μια αξιόπιστη, αντικειμενική και ενιαία διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών. Τέτοια χαρακτηριστικά μπορεί να έχει μια εξέταση με μια βελτιωμένη μορφή Τράπεζας Θεμάτων που κατήργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ.”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL