Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Τη Δευτέρα αρχίζουν ξανά οι πανελλαδικές στη Λέσβο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τη Δευτέρα αρχίζουν ξανά οι πανελλαδικές στη Λέσβο

Τη Δευτέρα αρχίζουν και πάλι οι πανελλαδικές εξετάσεις στη Λέσβο, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με σεισμολόγους και εκπροσώπους της πολιτικής προστασίας. Οι εξετάσεις στο νησί αναβάλλονται καθημερινά από την Τρίτη, και οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων θα έχουν εξεταστεί μόνο στα μισά μαθήματα μέχρι τη Δευτέρα, ως συνέπεια της καταστροφικής σεισμικής ακολουθίας που ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας με τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ.

Από την Τρίτη δεν διεξάγονται πανελλαδικές ούτε στα Επαγγελματικά Λύκεια, η διαδικασία στα οποία διαρκεί ως 21/6.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 19/6 εξετάζονται τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, και η Ιστορία για τους υποψηφίους όλων των ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ. Όσα μαθήματα έχουν χαθεί θα εξεταστούν αμέσως μετά τα ειδικά μαθήματα, τις πρώτες μέρες του Ιουλίου. Στα Επαγγελματικά Λύκεια της Λέσβου οι εξετάσεις για όσα μαθήματα ειδικότητας χάθηκαν θα γίνουν τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου το πιθανότερο.

Την ίδια ώρα, οι αυτοψίες της πολιτικής προστασίας και της εταιρείας του δημοσίου "Κτηριακές Υποδομές" συνεχίζονται στις περιοχές Βρύσα, Πλωμάρι, Μεγαλοχώρι και Πολυχνίτο. Στη Λέσβο οι αναφορές της Πολιτικής Προστασίας καταγράφουν εξεταστικά κέντρα με ζημιές, που δεν επιτρέπουν τη συνέχιση των εξετάσεων. Από την ‘Κτηριακές Υπηρεσίες’ ανακοινώθηκε την Τετάρτη ότι 14 εξεταστικά κέντρα της Λέσβο κρίθηκαν κατάλληλα.

Στη Χίο, στο μεταξύ, οι πανελλαδικές συνεχίζονται από χθες, λόγω της καταλληλότητας που διαπιστώθηκε κατόπιν αυτοψίας, σύμφωνα με την δημοτική αρχή. Το ίδιο και στα νησιά Οινούσσες και Ψαρρά. Οι αρμόδιες αρχές και διευθύνσεις εκπαίδευσης βρίσκονται σε επιφυλακή, σε περίπτωση που γίνει σεισμός την ώρα της εξέτασης να απομακρύνουν τους μαθητές.

Χρονοδιάγραμμα επανάληψης των πανελλαδικών

Η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τις τοπικές ΕΛΜΕ και τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης, δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και σήμερα το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των πανελλαδικών των μαθημάτων που δεν εξετάστηκαν. Όπως ήδη έχει ενημερώσει η “Α”, θα εφαρμοστεί ένα μοντέλο ανάλογο με εκείνο που εφαρμόστηκε για τους εισακτέους υποψηφίους της Κεφαλλονιάς το 2015-2016. Αυτό σημαίνει ότι οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Λέσβου και της Χίου θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια με ένα ποσοστό επιπλέον του αριθμού των εισακτέων, σύμφωνα με πληροφορίες.  Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξει διαφοροποίηση στη διενέργεια των πανελλαδικών μεταξύ των υποψηφίων των νησιών που επλήγησαν, αφού στα 3 εκ των 4 οι πανελλαδικές έχουν ξεκινήσει εκ νέου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL