Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Την άμεση διεξαγωγή των εξετάσεων για τους τίτλους σπουδών - «μαϊμού» ζητά η ΟΙΕΛΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την άμεση διεξαγωγή των εξετάσεων για τους τίτλους σπουδών - «μαϊμού» ζητά η ΟΙΕΛΕ

Επιτάχυνση της διαδικασίας για την διεξαγωγή των ειδικών πτυχιακών εξετάσεων που καλούνται να δώσουν διορισμένοι στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών από ιδιωτικά σχολεία, ζητά η ΟΙΕΛΕ. Ζητά ακόμη «να βγουν τα ονόματα των κατόχων παράνομων τίτλων από τους Πίνακες Διοριστέων του ΑΣΕΠ».

«Το τελευταίο διάστημα πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες, κάτοχοι νόμιμων τίτλων, επικοινωνούν μέσω e-mails, τηλεφωνημάτων και επιστολών επικοινωνούν με την Ομοσπονδία εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την αργοπορία των αρμόδιων φορέων και τη μη αποκατάσταση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης», όπως γνωστοποιούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Kατά την ανακοίνωσή τους: «Η ΟΙΕΛΕ έχει πολλάκις αναφερθεί στη μάστιγα έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης και στην πρόσληψη των κατόχων της μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο. Παρά το γεγονός ότι η πολιτεία, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 34, παρ. 5 του Ν. 4415/2016, έχει προαναγγείλει επαναληπτικές εξετάσεις για τους κατόχους των παράνομων τίτλων από 18 ιδιωτικά ΤΕΕ, αυτή καθυστερεί με αποτέλεσμα δήθεν αριστούχοι από τα ιδιωτικά αυτά σχολεία να προσλαμβάνονται ακόμα και σήμερα στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και να καταλαμβάνουν τη θέση μαθητών που εργάστηκαν σκληρά για να αποκτήσουν το απολυτήριό τους.

» Όπως διαπιστώθηκε, εκατοντάδες κάτοχοι τίτλων σπουδών-μαϊμού από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης σε Τρίκαλα, Βοιωτία, Λάρισα, Γιάννενα, Βόλο, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα κ.λπ. συμμετέχουν μέχρι σήμερα, ή πρόκειται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και να διεκδικήσουν με πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλους διαγωνιζόμενους θέση στο δημόσιο τομέα, καθώς λόγω των ψεύτικων «άριστων» πτυχίων έχουν την υψηλότερη δυνατή μοριοδότηση. Εκτός από τους κατόχους των παράνομων τίτλων, υπάρχουν και αυτοί που είναι ήδη διορισμένοι και παραμένουν στη θέση τους, διότι ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος».

Η ομοσπονδία θυμίζει ότι: «Σύμφωνα με το Αρ. Πρωτ.: Σ.Ε.Ε.Δ.Δ./Φ.1/ΕΜΠ1347 πόρισμα της τριμελούς Επιτροπής Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που εκδόθηκε ύστερα από εντολή του τότε αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου, όσοι εκ των κατόχων των παράνομων τίτλων εργάζονται αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο, αλλά και όσοι περιμένουν να διοριστούν, θα πρέπει να δώσουν εκ νέου εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσουν νόμιμα τίτλο σπουδών για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL