Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Υπ. Παιδείας: 40.000 μαθητές της Γ΄ Δημοτικού έκαναν φέτος κολύμβηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπ. Παιδείας: 40.000 μαθητές της Γ΄ Δημοτικού έκαναν φέτος κολύμβηση

Τους 40.000 έφτασαν οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού που συμμετείχαν στο μάθημα της Κολύμβησης το σχολικό έτος που λήγει. Για τη νέα χρονιά, στόχος είναι να αυξηθεί περισσότερο ο αριθμός των 9χρονων μαθητών που θα επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του είδους της γυμναστικής.

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών, τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της χώρας, προκειμένου να εξασφαλισθούν τα κονδύλια κάλυψης μετακίνησης των μαθητών κι οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό, αλλά και να υπάρξει συντονισμός κολυμβητήρια.

Φέτος το μάθημα υλοποιήθηκε σε 43 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε 2.210 τμήματα της Γ΄ τάξης. Δεν έγινε μόνο σε 15 διευθύνσεις, που υπάγονται σε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει κολυμβητήριο, ή απέχουν περισσότερο από 25 χλμ από το κοντινότερο κολυμβητήριο -με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το προβλεπόμενο διδακτικό δίωρο.

Το υπουργείο τονίζει ότι η συνεργασία των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών και των συντονιστών κολύμβησης και των ομάδων Φυσικής Αγωγής ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης συνέβαλαν ώστε η για πρώτη φορά εφαρμογή του αντικειμένου να διδαχθεί με επιτυχία και να τύχει της αποδοχής και των Συλλόγων των Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιήθηκε, επιτυγχάνοντας το στόχο για απόκτηση κολυμβητικής παιδείας /επάρκειας στους μαθητές/τρίες συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στη μείωση των πνιγμών ετησίως στους οποίους η Ελλάδα κατέχει αρνητική πρωτιά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL