Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Λίγα εικοσιτετράωρα έχουν μείνει για να ξεκινήσει η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, στην οποία θα συμμετέχουν σχεδόν 105.000 μαθητές. Η “αυλαία” θα σηκωθεί πρώτα στα Επαγγελματικά Λύκεια την ερχόμενη Τρίτη, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, και την αμέσως επόμενη μέρα θα πάρουν σειρά για το ίδιο μάθημα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Η “Α” εύχεται καλή επιτυχία στους δεκάδες χιλιάδες εφήβους που θα διαγωνιστούν και φέτος σε μια διαδικασία που θεωρείται “μητέρα των μαχών” για μια θέση στη φοιτητική και ενήλικη ζωή. Είναι χαρακτηριστικό και μόνο το γεγονός ότι οι ελληνικές οικογένειες δαπανούν 1 δισ. ευρώ ετησίως στην παραπαιδεία για να γράψουν καλά τα παιδιά τους στις Πανελλαδικές.

Τις τελευταίες ημέρες τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα “χτυπάνε” διπλοβάρδιες προκειμένου οι μαθητές να προετοιμαστούν για την ημέρα εξέτασης του κάθε μαθήματος. Όμως, ειδικοί και εκπαιδευτικοί συνιστούν στα παιδιά ξεκούραση, καλή διατροφή, διάβασμα με μέτρο και ψυχραιμία.

Μιας και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν -φέτος οι Πανελλαδικές διοργανώνονται πιο αργά από άλλες χρονιές-, έχει μεγάλη σημασία η καλή ενυδάτωση, το προσεγμένο, θρεπτικό φαγητό, αλλά και η υποστήριξη από την οικογένεια.

Ενημερώνουμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Τζάνειο στον Πειραιά με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό συμβάλλει στην καλύτερη διεξαγωγή και ολοκλήρωση της προσπάθειας τόσο των υποψηφίων μαθητών αλλά και την υποστήριξη των γονέων τους. Έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο ειδικός ιστότοπος με θέμα: «Το Γενικό Νοσοκομείο Τζάνειο Πειραιά, συνοδοιπόρος στην προσπάθεια των υποψηφίων και των γονιών τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017», με συμβουλές για τη διαχείριση του στρες και τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με ειδικούς ψυχολόγους εφήβων καθόλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους υποψηφίους

* Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, δεν επιτρέπεται οι εξεταζόμενοι να βγουν από την αίθουσα, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, συνοδεία επιτηρητή.

* Κατά την είσοδο στην αίθουσα εξέτασης δεν επιτρέπεται να έχουν οι υποψήφιοι βιβλία, σημειώσεις, κινητά τηλέφωνα, διορθωτικό υγρό, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, άλλα αντικείμενα ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις.

* Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ. (ειδάλλως διευκρινίζεται).

* Ως ώρα προσέλευσης των υποψηφίων ορίζεται η 8 π.μ.

* Ως διάρκεια εξέτασης ορίζονται οι 3 ώρες (ειδάλλως διευκρινίζεται).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL