Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Οι φοιτητές σήμερα στις κάλπες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι φοιτητές σήμερα στις κάλπες

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές προκειμένου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων. Η διαδικασία θα διεξαχθεί στα περισσότερα τμήματα από τις 07.00 ως τις 19.00 και στη συνέχεια θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων. Ασφαλή αποτελέσματα δεν θα υπάρχουν νωρίτερα από το μεσημέρι της Πέμπτης, ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά τα τμήματα των ΑΕΙ παραμένουν κλειστά. Οι φοιτητές ψηφίζουν με αστυνομική ταυτότητα ή επίδειξη πάσου.

Πέρυσι προσήλθαν στις κάλπες 56.000 φοιτητές. Φέτος η προσέλευση αναμένεται στα ίδια επίπεδα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια καταγράφονται σημαντικά ποσοστά αποχής. Πέραν των ανεξάρτητων κινήσεων ή μεμονωμένων δυνάμεων, οι παρατάξεις που πανελλαδικά καταθέτουν υποψηφιότητες είναι οι ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της Νέας Δημοκρατίας, Πανελλαδική Κίνηση Σπουδαστών, ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτόνομα σχήματα), Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ - ΑΡΔΗΝ) και Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η φοιτητική παράταξη με όνομα ΧΑΟΣ (Χαρούμενοι Ορθόδοξοι Σοσιαλιστές) στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζει ότι είναι η πρώτη παράταξη του «Παλιού ΠΑΣΟΚ”- Του ορθόδοξου...

Ως πρώτη δύναμη πανελλαδικά αναδείχθηκε το 2016 η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, που ζητάει μεταξύ άλλων ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου και ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Φέτος οι φοιτητές ψηφίζουν ενόψει ενός νομοσχεδίου που επαναφέρει το άσυλο, επαναφέρει τη συνδιοίκηση των ΑΕΙ από τους φοιτητές, εξορθολογίζει το τοπίο των μεταπτυχιακών σπουδών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL