Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπ. Παιδείας: Όπως και πέρυσι οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία

Ακόμη, προαναγγέλλει εκτενή διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, χαρακτηρίζοντας τις σημερινές αντιδράσεις για τα προνήπια "άκαιρες", αφού ακόμα δεν έχει αλλάξει τίποτα στο θεσμικό πλαίσιο.

Όσοι γονείς το επιθυμούν θα γράφουν τα παιδιά τους, ηλικίας 4 ετών, στα Νηπιαγωγεία για φέτος, όπως δηλαδή ίσχυε και πέρυσι. Αυτό διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι "η φοίτηση των προνηπίων θα είναι υποχρεωτική μετά τη θεσμοθέτηση της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή σε βάθος τριετίας". Ακόμη, προαναγγέλλει εκτενή διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, χαρακτηρίζοντας τις σημερινές αντιδράσεις για τα προνήπια "άκαιρες", αφού ακόμα δεν έχει αλλάξει τίποτα στο θεσμικό πλαίσιο.

Νωρίτερα χθες, η σχολική σύμβουλος στο υπουργείο, Μ. Μπατσούτα, είχε εξηγήσει σε ραδιοφωνικές δηλώσεις της ότι "ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε το 1985 αναφέρει στο άρθρο 1 ότι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση παρέχεται στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, ενώ στο άρθρο 2 ότι στα νηπιαγωγεία η φοίτηση είναι διετής".

Μάλιστα, τόνισε ότι "τα προνήπια είναι 85.000-95.000 κάθε χρόνο, όμως οι παιδικοί σταθμοί παίρνουν 18.000 μέσω ΕΣΠΑ στη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. Δεν καλύπτουν ούτε το 20%, δεν έχουν τις υποδομές ούτως ή άλλως". Συμπλήρωσε ότι το 50% των προνηπίων ήδη σήμερα φοιτά σε Νηπιαγωγεία.

Υπερασπιζόμενη, τέλος, την ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, εξήγησε ότι "έτσι εγκαιρα αντιμετωπίζονται ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τμήματα ένταξης, ειδικούς εκπαιδευτικούς, πρώιμη παρέμβαση που θα διευκολύνει την ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό".

Μ. ΚΩ.

Δείτε όλα τα σχόλια