Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπουργείο Παιδείας: Ενίσχυση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

«Όλοι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή τη χώρα έχουν δικαιώματα και αυτά τα δικαιώματα θα τα υποστηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης κατά την επίσκεψή του στο ΣΔΕ στις Φυλακές Νιγρίτας

Για την περαιτέρω ενίσχυση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, κατά την επίσκεψή του στο ΣΔΕ στις Φυλακές Νιγρίτας την Τετάρτη. Το σχολείο λειτούργησε φέτος πρώτη φορά, με αρωγό την αυταπάρνηση των εκπαιδευτικών που εργάζονται εκεί.

Ο Δ.Μπαξεβανάκης ξεναγήθηκε στις αίθουσες την ώρα του μαθήματος από τον διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης, Π.Ροδόπουλο, τον διευθυντή του ΣΔΕ, Τάσο Λάσπα, τον αρχιφύλακα, Γ.Δήμου. «Όλοι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή τη χώρα έχουν δικαιώματα και αυτά τα δικαιώματα θα τα υποστηρίξουμε με όποιο τρόπο μπορούμε», τόνισε.

Φέτος ο αριθμός των ΣΔΕ αυξήθηκε, «δίνοντας σε νέους άνω των 18, που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, τη δυνατότητα να επανασυνδεθούν με το σύστημα εκπαίδευσης και κατάρτισης, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης», ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Δείτε όλα τα σχόλια