Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Το καλοκαίρι το σχέδιο για το νέο Λύκειο και τις εισαγωγικές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το καλοκαίρι το σχέδιο για το νέο Λύκειο και τις εισαγωγικές

Μέσα στο καλοκαίρι θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την αναμόρφωση των εισαγωγικών εξετάσεων και τις αλλαγές στο Λύκειο που θα εφαρμοστούν για τους νέους μαθητές της Α΄ Λυκείου από το 2017-2018. Αυτό διευκρίνισε σε δύο συνεντεύξεις του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, γνωστοποιώντας ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν εκ νέου οι συνεδριάσεις στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Εκεί θα κωδικοποιηθεί ο διάλογος του προηγούμενου διαστήματος για την αναμόρφωση του Λυκείου, στον οποίο συμμετείχαν οι κοινωνικοί και εκπαιδευτικοί φορείς.

“Δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δραματοποιημένες οι εισαγωγικές. Με δεδομένο ότι είναι, όμως, λέω: Το ακριβές σχέδιο θα το δημοσιοποιήσουμε για συζήτηση στο τέλος Ιουνίου, λέγοντας από τώρα ότι δεν πρόκειται ως προς τα θέματα εισαγωγικών να γίνει καμία αλλαγή πριν περάσουν τρία χρόνια και ότι οι αλλαγές που θα γίνουν οι δραματικές, θα είναι στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου και όχι στην Α΄ Λυκείου” δήλωνε σχετικά ο υπουργός Παιδείας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο μεταξύ, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, είπε πως “αυτός που θα μπει τον Σεπτέμβριο θα έχει το νέο σύστημα, που δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά προκύπτει από την αναμόρφωση του Λυκείου”. “Όπως ξέρετε, οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου δεν υπάρχουν, δεν μπορεί να είμαστε μια κοινωνία χωρίς Λύκειο. Η λογική μας θα είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερες ώρες ανά μάθημα και περισσότερα επιλεγόμενα μαθήματα και με τον βαθμό του Λυκείου θα μπορεί να μπαίνει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση” επισήμανε ο Κ. Γαβρόγλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL