Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
ΟΙΕΛΕ: Μεσαιωνικές συνθήκες στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΙΕΛΕ: Μεσαιωνικές συνθήκες στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης

Μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών, όργιο μαύρης εργασίας, παραβίαση της ασφαλιστικής και της φορολογικής νομοθεσίας καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης.

“Τουλάχιστον το ένα τρίτο των εκπαιδευτικών είτε είναι εντελώς αδήλωτοι, είτε έχουν αδήλωτες ώρες”, υποστηρίζουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας “να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο πρόσφατα ψηφισθείς Ν. 4415/2016”. “Αυτό θα είναι ένα πρώτο βήμα για να αποκατασταθούν στοιχειώδεις συνθήκες νομιμότητας στα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”, κατά την ΟΙΕΛΕ.

Η ομοσπονδία, στο μεταξύ, καταδικάζει ττη μηνυτήρια αναφορά που επρόκειτο να καταθέσει “εναντίον του Προέδρου της ΟΕΦΕ (της Ομοσπονδίας των εργοδοτών στο χώρο των φροντιστηρίων) το υπουργείο Παιδείας” (σσ. για τους πρόσφατους ισχυρισμούς του για τις πανελλαδικές). “Όσο άστοχες κι αν είναι οι δηλώσεις κάποιου, η νομική ενέργεια εναντίον του κρίνεται λανθασμένη τόσο για λόγους δημοκρατίας όσο και για λόγους ουσιαστικούς”, λέει η ΟΙΕΛΕ. Κατά τις πληροφορίες, πάντως, η μήνυση δεν θα κατατεθεί.

Η δικαιοσύνη αναμένεται να αποφανθεί σύντομα για τον Πρόεδρο της ΟΕΦΕ και την …κοινωνική δράση της Ομοσπονδίας της οποίας ηγείται, συνεχίζει η ΟΙΕΛΕ υπενθυμίζοντας τη υπόθεση με τις δήθεν “υποτροφίες” του “Όλοι μαζί Μπορούμε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL