Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Κ. Γαβρόγλου προς Κ. Μητσοτάκη: Το περσινό σας πάθημα δεν σας έγινε μάθημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου προς Κ. Μητσοτάκη: Το περσινό σας πάθημα δεν σας έγινε μάθημα

Σε δηκτικό τόνο επέλεξε να απαντήσει στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΝΔ ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρογλου. Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε μέσω twitter το υπουργείο για "παλινωδίες" όσον αφορά στις πανελλαδικές.

"Το περσινό σας πάθημα δεν σας έγινε μάθημα", του απάντησε ο Κ. Γαβρογλου, συνεχίζοντας: "Προβλέψατε κλειστά σχολεία το Σεπτέμβριο και αυτά άνοιξαν κανονικά για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Καταγγείλατε κομματική επιτροπή εξετάσεων ώστε να πλήξετε το κύρος των εξετάσεων- καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς για εσάς, η ζωή συνεχώς σας διαψεύδει".

Μάλιστα ο Κ. Γαβρογλου του ζήτησε μια... προσωπική  χάρη: "Επικοινωνήστε με το γραφείο μου για να ενημερωθείτε για τα μεγάλα θέματα της εκπαίδευσης ώστε να μπορείτε να κάνετε μία δημιουργική αντιπολίτευση στο υπουργείο Παιδείας".

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου ανακοινώθηκε αναπροσαρμογή του εισακτεων στα ΑΕΙ, παρ' ότι είχαν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές.

Την περασμένη Παρασκευή, ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Γ. Παντης, είχε δηλώσει ότι θα δοθεί δυνατότητα σε όσους υποψηφίους δεν το είχαν δηλώσει, να επιλέξουν και 5ο μάθημα ώστε να ανοίξουν δεύτερο πεδίο στις πανελλαδικές. Τελικώς αυτό δεν θα γίνει.

Χτες, τελος, ανακοινώθηκε το πλαίσιο της υπουργικής απόφασης για τις επαναληπτικές εξετάσεις που θα γίνουν το Σεπτέμβριο, για όσους δηλώσουν ασθένεια. Πρόκειται για ξεχωριστή κατηγορία υποψηφίων και μία ευνοϊκή ρύθμιση συνολικά, δεδομένου οτι οι πανελλαδικές φέτος αποσυνδέονται από το λύκειο και είναι ξεκάθαρα μία διαγωνιστική διαδικασία. Κατά τις πληροφορίες της Αυγής το ποσοστό που θα διεκδικήσουν οι εισακτεων του Σεπτεμβρίου θα είναι μικρότερο του 1% των θέσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Αναλυτικά η απάντηση του Κ. Γαβρογλου στον Κ. Μητσοτάκη:

Κύριε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ,

Το περσινό σας πάθημα δεν σας έγινε μάθημα. Προβλέψατε κλειστά σχολεία το Σεπτέμβριο και αυτά άνοιξαν κανονικά για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Καταγγείλατε κομματική επιτροπή εξετάσεων ώστε να πλήξετε το κύρος των εξετάσεων- καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς για εσάς, η ζωή συνεχώς σας διαψεύδει. Τώρα επιχειρείτε να εκμεταλλευτείτε τις Πανελλαδικές εξετάσεις και να σκορπίσετε τον φόβο και τον πανικό στα παιδιά και στις οικογένειες τους. Για πρώτη φορά το Υπουργείο βρήκε μια δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην εξασφάλιση παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ανταπόκρισης των αιτημάτων των πανεπιστημίων για εισακτέους τα οποία η εκάστοτε πολιτική ηγεσία μόνιμα αγνοούσε και της αυξημένης ζήτησης των υποψηφίων. Με αυτή τη δύσκολη εξίσωση η παράταξή σας δεν ασχολήθηκε ποτέ! Κάντε μου, σας παρακαλώ, μία προσωπική χάρη: επικοινωνήστε μαζί μου ή με το γραφείο μου για να ενημερωθείτε για τα μεγάλα θέματα της εκπαίδευσης ώστε να μπορείτε να κάνετε μία δημιουργική αντιπολίτευση στο Υπουργείο Παιδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL