Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Με γνωστές βάσεις θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με γνωστές βάσεις θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου

Τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις για όσους υποψηφίους δεν μπορέσουν να συμμετέχουν τον Ιούνιο "λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας", όπως ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα. Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της χθεσινής "Α" και προέβη στην ανακοίνωση του προγραμματισμού των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων "αφού εξέτασε όλες τις παιδαγωγικές, κοινωνικές και νομικές παραμέτρους του σύνθετου προβλήματος της καθιέρωσης επαναληπτικών εξετάσεων στο νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση".

Μένει να διευκρινιστεί αν η θέσπιση της διαδικασίας θα γίνει με νέο νόμο ή διά της εξουσιοδοτικής υπουργικής απόφασης που βάσει του νόμου έχει ο υπουργός Παιδείας ώστε να ρυθμίζει τις λεπτομέρειες των Πανελλαδικών. Από το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζεται ότι "οι λεπτομέρειες των επαναληπτικών θα ανακοινωθούν αφού πρώτα ξεκαθαριστούν ζητήματα νομικής φύσης που βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση από τις υπηρεσίες του υπουργείου".

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας των μαθητών της Αττικής, με βασικό θέμα τη διενέργεια των επαναληπτικών εξετάσεων, που καταργούνται με τον νόμο Αρβανιτόπουλου για το Λύκειο.

"Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων του Ιουνίου θα γίνει κανονικά, χωρίς να επηρεαστεί από τη διαδικασία των επαναληπτικών εξετάσεων" ενημερώνει ακόμη. Κατά τις πληροφορίες, στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι βάσεις θα ανακοινωθούν κανονικά για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων και όσοι συμμετέχουν στις επαναληπτικές θα εισαχθούν στα τμήματα και στις σχολές ως υπεράριθμοι, με βάση το "κατώφλι" της βάσης που ήδη θα έχει ανακοινωθεί.

Ο λόγος που επιλέχθηκε η λύση του Σεπτεμβρίου αφορά το κόστος διεξαγωγής των επαναληπτικών, που θα είναι μηδαμινό στην περίπτωση αυτή, αφού θα οι εκπαιδευτικοί θα έχουν επιστρέψει στις αρμοδιότητές τους αφενός και αφετέρου θα γίνουν παράλληλα με τις εξετάσεις για την εισαγωγή των Ελλήνων του εξωτερικού στην Τριτοβάθμια. Αναζητείται τώρα ο τρόπος με τον οποίο θα πιστοποιείται η ασθένεια των υποψηφίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL