Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Κ. Γαβρόγλου: Προτεραιότητα η πολύπλευρη υποστήριξη της Νέας Γενιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου: Προτεραιότητα η πολύπλευρη υποστήριξη της Νέας Γενιάς

"Προτεραιότητα η πολύπλευρη υποστήριξη της Νέας Γενιάς από τα πρώτα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέχρι τη διαμόρφωση των συνθηκών εκείνων που θα επιτρέψουν την αντιστροφή του φαινομένου της φυγής των νέων επιστημόνων από τη χώρα", τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στο ΚΥΣKΟΙΠ που συνεδρίασε με θέμα Ολοκληρωμένη Στρατηγική για τη Νέα Γενιά. Στόχος του Συμβουλίου είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να συγκροτηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο για τους νέους.

Στο σχέδιο αυτό ο Κ. Γαβρόγλου ενέταξε το μέλημα για τη διαμόρφωση ενός "σύγχρονου, δημοκρατικού και συμπεριληπτικού σχολείου, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που θα προετοιμάζει με υπευθυνότητα και επάρκεια τους αυριανούς πολίτες, με γνώμονα τις αξίες της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού".

Ειδικότερα, παρουσίασε τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και τις πρωτοβουλίες που προβλέπονται και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με την προσδοκία ότι στο τέλος της διαδικασίας αυτής "θα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αναδιαμορφωμένο, σύγχρονο και λειτουργικό εκπαιδευτικό σύστημα, στο κέντρο του οποίου θα βρίσκεται η Νέα Γενιά, τόσο στα πρώτα της βήματα, στην προσχολική εκπαίδευση, όσο και οι απόφοιτοι των Λυκείων μας και οι νέοι ερευνητές στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα", όπως είπε.

"Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια εξασφαλίσαμε αύξηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού για την Παιδεία της τάξης του 5,3% (2.85% του ΑΕΠ)", τόνισε στη συνέχεια ο Κ. Γαβρόγλου.

Τελος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι "η προσπάθεια αναμόρφωσης του εκπαιδευτικού τοπίου προκύπτει μέσα από μια διαδικασία εκτεταμένου διαλόγου με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, με στόχο την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL