Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.5°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
11.0°C17.7°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.7°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C18.0°C
0 BF 82%
Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ / Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ: Ιδιωτικά σχολεία "χαρίζουν" απουσίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ / Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ: Ιδιωτικά σχολεία "χαρίζουν" απουσίες

Εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση περιστατικών μαθητών “φαντασμάτων” και περιπτώσεων ιδιωτικών σχολείων που “μοιράζουν παράνομους τίτλους σπουδών” ζητάει η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Αυτή τη φορά, οι καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ δεν αφορούν τους τίτλους σπουδών που έδιναν μέσα από σειρά παρατυπιών ιδιωτικά Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια. Αφορούν την παράνομη πρακτική τής κατ’ οίκον εκπαίδευσης, που ήρθε στο φως μέσα από το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “ΙΧΘΥΣ” (θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), πρακτική την οποία -ως φαίνεται- συγκαλύπτουν ιδιωτικά σχολεία.

Όπως ανακοίνωσε η ΟΙΕΛΕ, στο “ΙΧΘΥΣ” καταγράφεται η περίπτωση μιας οικογένειας που “λόγω 'έλλειψης εμπιστοσύνης' στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν στέλνει τα παιδιά της στο σχολείο και έχει συνάψει συμφωνία με κάποιο ιδιωτικό σχολείο για 'να δώσουν τις εξετάσεις και να παρακολουθούν και κάποια πράγματα που είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουν'” (σ.σ.: κατά δήλωση των συντελεστών του ντοκιμαντέρ).

Το περιστατικό πήρε διαστάσεις μετά και από συνέντευξη των συντελεστών του ντοκιμαντέρ σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Στη συνέντευξη γίνονται αναφορές στις παιδαγωγικές πρακτικές που εφάρμοζε η οικογένεια. Πάντως, “κατέβηκε” από το διαδίκτυο χθες το μεσημέρι, ύστερα από αίτημα των συντελεστών. Στην επικοινωνία της “Α” με τους συντελεστές αναφέρθηκε ότι δεν θέλουν να προκαταβάλλεται το περιεχόμενο, ούτε να κάνουν κάποιο σχόλιο για την οικογένεια ή την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ.

Για την ΟΙΕΛΕ “η κατ’ οίκον εκπαίδευση (homeschooling) αποτελεί κεντρικό στόχο της ευρωπαϊκής ΜΚΟ που εκπροσωπεί τα 'ελεύθερα' (ιδιωτικά) σχολεία στην Ευρώπη, και της οποίας μέλος είναι ο εδώ Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων”. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε δημόσια παρέμβει κατά της μεταρρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου της ιδιωτικής εκπαίδευσης επί υπουργίας Νίκου Φίλη.

“Είναι ακόμη άγνωστο, εάν η Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπου ανήκει το σχολείο, ή οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας γνωρίζουν για το περιστατικό” τονίζει η ΟΙΕΛΕ, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να διερευνήσει το θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL