Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C17.6°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.2°C15.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
0 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 66%
Μαίνεται η "κόντρα" εργαζομένων στα νοσοκομεία και ιδιωτικών εκπαιδευτικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαίνεται η "κόντρα" εργαζομένων στα νοσοκομεία και ιδιωτικών εκπαιδευτικών

“Μνημείο ακραίου συντεχνιασμού και παρασιτισμού” χαρακτηρίζει η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών την ανακοίνωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, σχετικά με τις ειδικές πτυχιακές εξετάσεις των αποφοίτων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Δευτεροβάθμιας έως το 2008. Η ΟΙΕΛΕ την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να εφαρμοστεί ο νόμος και να γίνουν οι εξετάσεις επί των πτυχίων από ιδιωτικά ΤΕΕ που κατηγορήθηκαν για παράτυπη λειτουργία έως και παρανομίες. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όμως, διεκδικούν να μην αμφισβητηθούν μέσω των πτυχιακών εξετάσεων αυτών τα πτυχία 5.000 συναδέλφων τους.

Από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές τα πτυχία ιδιωτικών ΤΕΕ που έχουν αποδοθεί και εμπίπτουν σε περιπτώσεις παράτυπης λειτουργίας υπολογίζονται σε 2.500 χιλιάδες, ωστόσο η ΠΟΕΔΗΝ διπλασιάζει τον αριθμό, μιλώντας κυρίως για νοσηλευτικό προσωπικό. Η ΟΙΕΛΕ με επιστολή της στο ΑΣΕΠ ενόψει των προσλήψεων στην Υγεία είχε κρούσει τον κώδωνα για τα παράτυπα απολυτήρια του κλάδου.

Χθες, με ανακοίνωσή τους, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν “πρόκληση που σπιλώνει το συνδικαλιστικό κίνημα” τις διεκδικήσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Θέλουν “να αθωωθούν επί της ουσίας οι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών και να καλυφθεί η παρανομία” κατηγορεί η ΟΙΕΛΕ και θυμίζει ότι “αποκάλυψε από το 2005 το σκάνδαλο των χιλιάδων παράνομων τίτλων”. “Οι τίτλοι αυτοί εκδίδονταν με τη συνέργεια στελεχών των τότε μεγάλων κομμάτων και τη σιωπηρή ανοχή των τοπικών κοινωνιών που είχαν βρει τρόπο να «βολεύουν» τα βλαστάρια τους στο Δημόσιο. Η Μαριέττα Γιαννάκου ψήφισε το 2007 ρύθμιση για το θέμα”, κατά την ΟΙΕΛΕ. Η ρύθμιση δεν εφαρμόστηκε ποτέ και ο νόμος Γιαννάκου αυστηροποιήθηκε με τον Ν. 4415/2016 του Νίκου Φίλη και προσφάτως προκηρύχθηκαν οι ειδικές πτυχιακές εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL