Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Μαθητές ενάντια στην εντατικοποίηση και τις Πανελλαδικές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαθητές ενάντια στην εντατικοποίηση και τις Πανελλαδικές

Εναντίον του φορτωμένου τους προγράμματος και της εντατικοποίησης του σχολείου διαδήλωσαν χθες οι μαθητές της Αθήνας και του Πειραιά, πραγματοποιώντας ειρηνική πορεία από τα Προπύλαια ώς την Ακρόπολη. Με σύνθημα “Σήμερα στο μάθημα δεν έχει απουσίες, στους δρόμους του αγώνα παίρνουμε παρουσίες”, ζήτησαν να μη γίνουν οι ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις πριν από τις Πανελλαδικές και να μην καταργηθεί η δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις.

“Το σχολείο, που αντί να μας μορφώνει, μας εξοντώνει, είναι εδώ”, υποστηρίζουν οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν: “Η τελευταία κίνηση του υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού αυξάνει το άγχος, τη δυσκολία, τα έξοδα για τις οικογένειές μας”.

Κατά τις πληροφορίες, στο υπουργείο Παιδείας συζητούν συνεχώς το θέμα των επαναληπτικών, αν ωστόσο δοθεί η δυνατότητα αυτή, θα πρέπει να γίνουν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό. Θα καθυστερήσουν έτσι τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών. Με το επιχείρημα ότι τέτοια δυνατότητα δεν δίνεται σε καμία άλλη χώρα, το πιθανότερο είναι ότι θα ισχύσει η απόφαση φέτος να μην γίνουν επαναληπτικές Πανελλαδικές.

Οι μαθητές παράλληλα διεκδίκησαν χθες τη θέρμανση στα σχολεία τους, τάχθηκαν εναντίον της μείωσης των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα.

Σημειωτέον, κατά τη διαδήλωση, ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε κλούβες των ΜΑΤ στην οδό Αμαλίας. Η παρουσία, πάντως, γενικά της αστυνομίας ήταν χθες διακριτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL